Turul Franței a continuat astăzi cu cea de-a patra etapă programată sa se desfășoare între Reims și Nancy pe o distanță de 213.5 kilometri. Imediat după startul festiv de la Reims, o evadare de patru rutieri s-a format.

Încet, dar sigur avantajul lor a crescut, dar, spre final, cei rămași în frunte au fost înghițiți de pluton cu aproximativ treizeci de kilometri înainte de final.

Etapa de astăzi a fost una anostă, lipsită de prea multă vervă, singurul punct interesant fiind momentul în care Nairo Quintana a cules ultimul pus în joc in clasamentul cățărătorilor pe ziua de azi.

Încet, dar sigur, ne-am îndreptat spre deznodământul prognosticat. Sprint masiv. Ultimii kilometri au fost lipsiți de incidente majore, iar finalul a stat sub zodia dominației sprinterilor.

Elia Viviani nu a avut rival in etapa de astăzi. Italianul a declanșat sprintul și s-a impus fără drept de apel în fața lui Alexander Kristoff și Caleb Ewan. Marele învins al zilei a fost Peter Sagan, cel care nu a izbutit încă să își adjudece vreo victorie de etapă în Turul Franței din acest an.

Dylan Groenewegen și Mike Teunissen l-au urmat pe Peter Sagan, în timp ce, printre primii zece clasați de la Nancy, i-am mai regăsit, în ordine, pe Giacomo Nizzolo, Jasper Stuyven, Michael Matthews și Christophe Laporte.

Clasamentul general a rămas stabil după etapa de astăzi. Astfel, Julian Alaphilippe rămâne în galben și mâine. El este urmat de Wout van Aert (+20″) și Steven Kruijswijk (+25″). Topul primilor cinci clasați în clasamentul general este completat de George Bennett (+25″) și Michael Matthews (+40″). Printre primii zece clasați, îi mai regăsim, în ordine, pe Egan Bernal (+40″), Geraint Thomas (+45″), Enric Mas (+46″), Greg van Avermaet (+51″) și Michael Woods (+51″).

Nici în celelalte clasamente ale tricourilor distinctive, situația nu s-a modificat prea dramatic. Peter Sagan rămâne lider in clasamentul tricoului verde destinat celui mai bun sprinter, Tim Wellens își păstrează și el tricoul alb cu buline roșii, destinat celui mai bun cățărător, în timp ce, Wout van Aert rămâne deținătorul tricoului alb destinat celui mai bun tânăr.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a cincea, programată să se desfășoare între Saint-Die-Des Vosges și Colmar pe o distanță de 173.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.