Cea de-a cincea etapă a Turului Franței a debutat la ora locală 13:30. În condiții meteorologice impecabile, plutonul a plecat la drum spre finalul de la Colmar. Un traseu presărat cu câteva cățărări de dificultate medie îi aștepta pe rutieri în meniul zilei de azi.

Imediat după startul competiției, o primă tentativă de evadare s-a format. Cosnefroy, Tratnik și De Gendt au fost cei trei plecați la asalt, dar, efortul lor a fost în van, fiind în scurtă vreme capturați de pluton.

Nu a durat mult până când alți patru rutieri au plecat din pluton. De data aceasta, eforturile lui Wellens, Skujins, Clarke și Wurtz au dat roade și s-a format o evadare consistentă.

Cei patru cicliști și-au împărțit onorurile zilei și au dus avantajul la un maxim de trei minute. Cu toate că Toms Skujins a încercat să plece singur și din evadare, toți cei patru au fost prinși de plutonul care își anunța intenția pentru un sprint masiv.

Greg van Avermaet a dictat tonul în prima parte a sprintului, dar, venit fulgerător pe turnantă, Peter Sagan și-a distrus concurența și a obținut o victorie categorică la sprintul de la Colmar.

Wout van Aert a reușit să se claseze pe un excelent loc secund, fiind de departe the best of the rest astăzi. Matteo Trentin a completat un podium foarte divers, in timp ce, Sonny Colbrelli și Greg van Avermaet au completat top cinciul zilei. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Julien Simon, Michael Matthews, Nils Politt, Jasper Stuyven și Julian Alaphilippe.

Clasamentul general nu a suferit modificări prea importante in zona superioară. Julian Alaphilippe rămâne deținătorul tricoului galben, cu avans de 14 secunde in fața lui Wout van Aert și 25 de secunde in fața lui Steven Kruijswijk. Topul primilor cinci clasați la general este completat de George Bennett (+25″) și Michael Matthews (+40″). Ceilalți rutieri clasați printre primii zece sunt, in ordine, Egan Bernal (+40″), Geraint Thomas (+45″), Enric Mas (+46″), Peter Sagan (+50″) și Greg van Avermaet (+51″).

Clasamentele celorlaltor tricouri distinctive nu au suferit nici un fel de modificări după etapa de azi. Peter Sagan și Tim Wellens conduc în clasamentele pe puncte ale sprinterilor (tricoul verde) și al cățărătorilor (tricoul alb cu buline roșii), in timp ce, Wout van Aert conduce în clasamentul tricoului alb destinat celui mai bun tânăr sub 26 de ani.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a șasea, programată să se desfășoare între Mulhouse și La Planche des Belles Filles, pe o distanță de 160.5 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.