A șasea etapă a Turului Franței era considerată prima piatră de temelie pentru șlefuirea clasamentului general. Cu startul la Mulhouse și finalul la La Planche des Belles Filles, cicliștii aveau de parcurs 160.5 kilometri și numai puțin de șapte cățărări.

Încă dea începutul etapei, numeroși cicliști au încercat să se desprindă într-o evadare. În cele din urmă s-a format o evadare mamut, cu 14 cicliști.

Imediat după ce rutierii au ajuns la primele cățărări mai dure, atât evadarea, cât și plutonul a început să se farimiteze. Tim Wellens a înșirat cățărările și și-a betonat poziția fruntașă în clasamentul cățărătorilor.

Ultimii 30 de kilometri au fost cei mai intensi ai zilei. Rând pe rând, evadații au cedat fizic, dar, în frunte, Thomas de Gendt și Giulio Ciccone păreau desprinși în favoriți la victoria de etapă.

Până la intrarea pe La Planche des Belles Filles, plutonul devenea din ce în ce mai mărunt. Movistar a dus o trenă nebunească și a scuturat câteva nume notorii. Cu doar trei kilometri înainte de final, Mikel Landa a încercat la rândul său un atac devastator.

În primă fază, nimeni nu a reușit să se țină de el. În cele din urmă, Landa nu a mai ținut ritmul și a fost prins de ceilalți favoriți. Între timp, Dylan Teuns a atacat și și-a adjudecat o victorie mult meritată.

Giulio Ciccone și Xandro Meurisse au completat podiumul zilei. În spatele lor, Geraint Thomas a dat un ultim asalt alături de Thibaut Pinot, iar cei doi au completat în această ordine top cinciul zilei.

Julian Alaphilippe a atacat o idee prea devreme. Francezul a fost la un pas să își păstreze tricoul galben, dar, a eșuat de puțin în misiunea sa.

Nairo Quintana a fost cel mai bine clasat om de la Movistar, pe locul al șaptelea. Emanuel Buchmann, Jakob Fuglsang și Mikel Landa au completat top zecele zilei.

În clasamentul general, Giulio Ciccone a devenit noul deținător al tricoului galben, cu un avans de doar șase secunde in fața lui Julian Alaphilippe, fostul lider al cursei.

Dylan Teuns, marele învingător al zilei, a urcat pe ultima treaptă a podiumului clasamentului general provizoriu. George Bennett și Geraint Thomas sunt ceilalți cicliști din top cinci, in timp ce, Egan Bernal, Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk, Michael Woods și Rigoberto Uran sunt ceilalți cicliști clasați în top zecele provizoriu.

Peter Sagan a rămas liderul clasamentului tricoului verde dedicat celui mai bun sprinter. Nici Tim Wellens nu a pierdut onoarea de a purta și mâine tricoul alb cu buline roșii, dedicat celui mai bun cățărător. Singurul tricou distinctiv care și-a schimbat deținătorul este cel alb, acolo unde, Giulio Ciccone conduce.

Turul Franței va continua mâine, cu etapa a șaptea, programată să se desfășoare între Belfort și Chalon-sur-Saône, pe o distanță de 230 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.