Turul Franței a continuat astăzi cu etapa a opta. După ce ieri plutonul a bucurat publicul francez cu un sprint masiv de excepție, astăzi, etapa era mai curând destinată cicliștilor specializați pe trasee valonate.

Încă din debutul etapei s-a format o evadare. Patru oameni au plecat imediat după startul festiv. Aceștia au fost Ben King, Niki Terestră, Alessandro de Marchi și eternul atacant Thomas de Gendt. Ușor, dar sigur, plutonul a lăsat evadarea să ia un avans de peste trei minute și jumătate, iar evadații aveau o șansă serioasă chiar la victoria de etapă.

După primele cățărări mai valonate, Thomas de Gendt a rămas singur în fața cursei. Încetul cu încetul se părea că avantajul său va fi topit, dar, de nicăieri, belgianul a găsit resursele să rămână în frunte.

În spatele său, atacurile lui Pinot și Alaphilippe au dezlănțuit un pluton semiadormit. Un alt moment de cotitură a fost incidentul lui Geraint Thomas. Campionul en titre a suferit o căzătură, iar bicicleta sa s-a rupt în două. Din fericire, galezul de la Team Ineos a trecut cu bine peste acest moment delicat și a încheiat etapa fără alte emoții.

Atacul lui Thomas de Gendt a fost în cele din urmă răsplătit cu o victorie solitară. In spatele său, Thibaut Pinot l-a învins la sprint redus pe Julian Alaphilippe.

Michael Matthews a câștigat sprintul plutonului și a sosit al patrulea. Peter Sagan a completat top cinciul zilei, în timp ce, printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Matteo Trentin, Xandro Meurisse, Greg van Avermaet, Egan Bernal și Geraint Thomas.

În urma atacului dat pe ultimii kilometri, Julian Alaphilippe a reintrat în posesia tricoului galben și va bucura suporterii din Hexagon de Ziua Națională a Franței.

Giulio Ciccone a coborât pe doi, italianul fiind acum la 23 de secunde în urma liderului. După prestația excepțională de astăzi, Thibaut Pinot ocupă locul trei, la 53 de secunde în urma lui Alaphilippe. George Bennett (+1:10) și Geraint Thomas (+1:12) completează top cinciul provizoriu, în timp ce, printre primii zece clasați, îi mai regăsim, în ordine, pe Egan Bernal (+1:16), Steven Kruijswijk (+1:27), Rigoberto Uran (+1:38), Jakob Fuglsang (+1:42) și Emanuel Buchmann (+1:45).

În celelalte clasamente generale provizorii, situațiile au rămas neschimbate. Astfel, Peter Sagan (verde), Tim Wellens (alb cu buline roșii) si Giulio Ciccone (alb) raman lideri în clasamentele tricourilor distinctive.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a noua, programată să se desfășoare între Saint-Étienne și Brioude, pe o distanță de 170.5 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.