După o mult meritată zi de pauză, rutierii rămași în Turul Franței au reluat acțiunea astăzi, cu cea de-a 11-a etapă, programată să desfășoare între Albi și Toulouse, pe o distanță de 167 de kilometri.

Încă din primele momente ale etapei, o evadare din patru rutieri: Aime de Gendt, Anthony Perez, Lilian Calmejane și Stephane Rossetto. Cei patru au avut o evadare clasică, cu un avantaj considerabil, dar, care, pe măsură ce ne apropiam de Toulouse, devenea din ce în ce mai mic.
În cele din urmă, cei patru atacanți ai zilei au fost prinși de plutonul furibund. Din acel moment, sprintul masiv era în meniul principal al zilei. Sprintul a fost declanșat de Max Richeze. In primele momente ale sprintului, Mike Teunissen a dus trena pentru un Dylan Groenewegen dezlănțuit.

Cu un ultim fuleu impresionant Caleb Ewan a prins in ultimul moment roata lui Groenewegen și a reușit in extremis să obțină victoria la photo finish.

Dylan Groenewegen a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund. In spatele lor, Elia Viviani a completat podiumul. Marea dezamăgire a zilei a fost Peter Sagan. Slovacul a ratat startul sprintului datorită poziționării nu foarte fericite. Încet, dar sigur, Sagan a urcat, dar, nu a putut urca mai sus de locul al patrulea.

Jens Debusschere a completat topul primilor cinci clasați ai zilei. Printre cei clasați în primii zece au mai fost, în ordine, Sonny Colbrelli, Jasper Philipsen, Cees Bol, Alexander Kristoff și Warren Barguil.

După etapa de astăzi, clasamentul general rămâne neschimbat. În continuare, Julian Alaphilippe rămâne în posesia tricoului galben. Geraint Thomas (+1:12) și Egan Bernal (+1:16) completează podiumul provizoriu. Steven Kruijswijk (+1:27) și Emanuel Buchmann (+1:45) completează top cinciul, in timp ce, printre primii zece clasați la general îi mai regăsim pe Enric Mas (+1:46), Adam Yates (+1:47), Nairo Quintana (+2:04), Dan Martin (+2:09) și Thibaut Pinot (+2:33).

În celelalte clasamente ale tricourilor distinctive, situațiile la vârf au rămas neschimbate. Peter Sagan conduce de o manieră autoritară în clasamentul tricoului verde. Tim Wellens își păstrează tricoul de cel mai bun cățărător pentru încă o zi, in timp ce, Egan Bernal este în continuare deținătorul tricoului alb destinat celui mai bine clasat tânăr sub 26 de ani.

Turul Franței va continua mâine, cu etapa a 12-a, programată să se desfășoare între Toulouse și Bagneres-de-Bigorre, pe o distanță de 209.5 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.