La doar câteva săptămâni după ce Juan Jose Cobo a fost suspendat de UCI pentru neregularități în pașaportul biologic, Chris Froome a fost declarat noul învingător al Turului Spaniei din 2011.

Inițial, Juan Jose Cobo câștigase acea ediție a Turului Spaniei, cu un avantaj de doar 13 secunde în fața lui Chris Froome. Spaniolul nu a recurs la apel și prin urmare a pierdut victoria din Turul Spaniei.

Prin urmare, Chris Froome a moștenit victoria de la Juan Jose Cobo și devine primul învingător britanic de mare tur. Noul podium al Turului Spaniei este completat de Bradley Wiggins și Bauke Mollema.

Chris Froome nu este deloc străin de controverse. În 2018, el a fost la un pas să piardă victoriile din Turul Italiei și Turul Spaniei după ce a fost găsit cu un nivel dublu de salbutamol față de cel admis.

Grație acestei decizii, Froome obține a șaptea victorie de mare tur din carieră, după cele patru din Turul Franței (2013, 2015, 2016, 2017), cea din Turul Italiei (2018) și cea din Turul Spaniei (2017).

Britanicul este marele absent la ediția din acest an al Turului Franței. Froome a avut parte de o căzătură violentă la un antrenament înaintea unei etape din Dauphine și va rata tot restul sezonului competițional.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.