A 12-a etapă a Turului Franței a debutat la prânz, cu startul festiv din Toulouse. Cei 169 de rutieri rămași în competiție au avut de parcurs un traseu sinuos, de 209.5 kilometri, până la finalul programat la Bagnères-de-Bigorre.

Imediat după startul festiv, o evadare mamut s-a format. Nume grele precum Peter Sagan, Simon Yates, Matteo Trentin sau Rui Costa, au animat grupul evadator.

Încet, dar sigur, atacanții s-au fărâmițat în bisericuțe tot mai mici, unii dintre ei fiind prinși și de plutonul principal, a se vedea cazul lui Peter Sagan.

În cele din urmă, doar trei cicliști au rămas în bătălia pentru victoria de etapă. Simon Yates, Pello Bilbao și Gregor Muhlberger au dus un duel in trei la sprintul final. In cele din urmă, Simon Yates a fost marele învingător al zilei, britanicul reușind să își adjudece prima victorie de etapă din carieră în Turul Franței.

Pello Bilbao și Gregor Muhlberger au fost ceilalți doi rutieri clasați pe podium, in timp ce, Tiesj Benoot și Fabio Feline au completat top cinciul zilei. Printre cei clasați in top zece au mai fost, în ordine, Matteo Trentin, Oliver Naesen, Rui Costa, Simon Clarke și Jasper Stuyven.

Plutonul a sosit la peste nouă minute și jumătate în urma învingătorului zilei. Cei care au dus trena pe final au fost cei de la Team Ineos și tot ei au condus plutonul masiv spre linia de sosire.

După etapa a 12-a, clasamentul general rămâne neschimbat. Julian Alaphilippe este în continuare deținătorul tricoului galben, cu același avantaj în fața tandemului Geraint Thomas (+1:12) și Egan Bernal (+1:16).

Steven Kruijswijk (+1:27) și Emanuel Buchman (+1:45) completează top cinciul provizoriu, în timp ce, Enric Mas (+1:46), Adam Yates (+1:47), Nairo Quintana (+2:04), Dan Martin (+2:09) și Thibaut Pinot (+2:33) sunt ceilalți rutieri clasați printre primii zece la general.

Nici în celelalte clasamente generale ale tricourilor distinctive nu au mai apărut modificări. Peter Sagan rămâne în posesia tricoului verde, Tim Wellens în posesia celui alb cu buline roșii, în timp ce, Egan Bernal este cel mai bine clasat tânăr sub 26 de ani și rămâne în continuare în posesia tricoului alb.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a 13-a, contratimpul individual, cu startul și finalul la Pau, pe o distanță de 27.2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.