După finalul exploziv de ieri de pe Tourmalet, plutonul rămas în joc a plecat azi din Limoux. 185 de kilometri îi așteptau pe rutierii Turului Franței în această zi de concurs, una dedicată mai curând cățărătorilor.

Încă din primele faze ale etapei, o evadare numeroasă a forțat un atac. Nume foarte grele precum Nairo Quintana, Simon Yates sau Romain Bardet s-au regăsit acolo.

Avantajul maxim al evadării a fost de aproximativ șapte minute, iar la un moment dat, Nairo Quintana a fost tricou galben virtual. Încet, dar sigur, evadarea s-a fărâmițat și s-a rupt în grupulețe.

Simon Yates a dat un atac devastator pe ultima cățărare și nu a mai fost prins până la linia de sosire. Mult mai în spate, adevărata bătălie pentru clasamentul general a fost cea care a ținut capul de afiș.

Thibaut Pinot a dat un atac devastator pe ultima cățărare a zilei și l-a desprins pe tricoul galben. Mai mult, Julian Alaphilippe a dat primele semne de slăbiciune când a fost prins din urmă și de grupulețul lui Geraint Thomas.

In cele din urmă, Thibaut Pinot a reușit să îl prindă in extremis pe Mikel Landa și a sosit pe locul secund. În spatele celor doi, Emanuel Buchmann și Egan Bernal au completat top cinciul zilei.

Lennard Kamna a avut o altă evoluție de răsunet și a încheiat al șaselea. In spatele său, Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, Alejandro Valverde și Richie Porte au completat topul primilor zece.

Julian Alaphilippe a sosit abia pe 11 și a dat primul semnal negativ în lupta sa pentru clasamentul general. Cu toate acestea, francezul rămâne lider cel puțin până marți. Aceiași Geraint Thomas (+1:35) și Steven Kruijswijk (+1:47) completează podiumul clasamentului general.

Grație atacului dat pe finalul etapei, Thibaut Pinot urcă până pe 4 și trece peste Egan Bernal și Emanuel Buchmann. Topul primilor zece din ierarhia generală este completat de Mikel Landa, Alejandro Valverde, Jakob Fuglsang și Rigoberto Uran.

Celelalte clasamente ale tricourilor distinctive au rămas neschimbate după etapa de azi. Astfel, Peter Sagan rămâne în posesia tricoului verde, Tim Wellens in posesia celui alb cu buline roșii și Egan Bernal in posesia celui alb.

Turul Franței va lua mâine o pauză binemeritată. Acțiunea se va relua marți cu etapa a 16-a, programată să aibă startul și finalul la Nimes, după 171 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.