În vârstă de doar 19 ani, Remco Evenepoel reușește să se impună în Clasica San Sebastian, devenind cel mai tânăr rutier care câștigă o cursă de World Tour. Acesta se afla în evadare de 8 kilometri, fiind urmat în clasament de Greg Van Avermaet (CCC Team) și Max Hirschi (Team Sunweb). Topul 10 mai cuprinde și alte nume mari ca Bauke Mollema (locul 5), Michael Woods (locul 9) și Alejandro Valverde (locul 10).

Cu aproape un an în urmă, ciclistul belgian, membru al echipei Deceuninck–Quick-Step câștiga Campionatul Mondial de Șosea și Contratimp la proba de juniori, din Innsbruck, Austria. De atunci, tânărul a devenit unul dintre cei mai urmăriți cicliști de șosea.

Cursa de 227.3 kilometri, ajunsă la cea de 39-a ediție, a adus la start cicliști, proaspăt veniți din Turul Franței, precum Simon Yates, Julian Alaphilippe (rutier care a fost nevoit să abandoneze cursa), Egan Bernal, Greg Van Avermaet, Mikel Landa și Adam Yates. Tânărul belgian s-a desprins de Toms Skujins (Trek-Segafredo) pe ultima cățărare și a mers de unul singur până la linia de sosire.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.