Campionatele Mondiale se aproprie, iar unul dintre favoriții la titlul din acest an și-a făcut public programul până la marea competiție care va aduna cei mai buni cicliști din plutonul profesionist. Slovacul nu va fi prezent la Turul Spaniei sau la Campionatele Europene de la Alkmaar, dar va participa la 5 curse de o zi.

Antrenorul acestuia și directorul sportiv al echipei Bora-Hansgrohe au menționat pentru o publicație din Slovacia că următoarea competiție la care Peter Sagan va participa va fi EuroEyes Cyclassics din Hamburg, pe 25 august. La mijlocul lunii septembrie, acesta va lua startul la Grand Prix-ul din Québec și Montréal, iar la o săptămână după acestea, ciclistul mai a adăugat în program Clasica Primus și Gooikse Pijl din Belgia.

Programul de pregătire pentru Campionatele Mondiale a fost unul diferit în fiecare an pentru Peter Sagan. În 2015, slovacul a participat la primele 8 etape din Turul Spaniei, dar a abandonat fiind lovit de o motocicletă de neutralizare. În 2016, acesta a concurat la Olimpiada de la Rio la etapa de mountain-bike, iar un an mai târziu, după ce a fost descalificat din Turul Franței, Sagan a participat la Turul Poloniei și Turul BinckBank, la competiții de World Tour din Canada și a luat startul la toate etapele din Turul Spaniei.

„Peter Sagan are un program mai puțin solicitant în aceste zile și își va concentra antrenamentele pentru ultima mare competiție din acest an.” a menționat Jan Valach. „Poate că va încerca un Giro la un moment dat. Dar dacă va fi anul viitor, nu o pot spune. Cu toate acestea, nu aș vedea o problemă în asta. Peter a dovedit de multe ori că se poate pregăti bine pentru concursurile mai importante.” mai adaugă directorul sportiv.

După ce a câștigat o etapa în Le Tour și a purtat pentru a șaptea oară tricoul verde în acest an, slovacul este văzut un mare favorit la Campionatele Mondiale de Șosea din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.