Proba de contra-timp din cadrul Campionatelor Europene pe șosea s-a desfășurat în Alkmaar. Chiar dacă multe nume importante din plutonul internațional au lipsit, a rezultat o luptă pe cinste. Marele absent al probei a fost campionul european en-titre Victor Campenaerts din Belgia. Acesta nu s-a putut recupera după ce a bătut Recordul Orei și după participarea în turul Italiei din primăvara acestui an. Federația Spaniolă nu va participa la Campionatele din acest an, motivând că cicliștii lor sunt încărcăți de prea multe competiții. Astfel, medaliatul cu argint de anul trecut Jonathan Castroviejo nu a participat, iar sportivul de pe poziția a treia, germanul Max Schachmann nu este convocat de țara sa.

Pe traseul aproape plat de 22 kilometri din Olanda, Remco Evenepoel a dominat în mod categoric, surclasând toți ceilalți concurenți, unii chiar mari specialiști ai probei de contra-timp (Alex Dowsett, Jos van Emden, Stefan Küng). Belgianul a câștigat aurul european cu o diferență mare față de rivali, campionul danez la contra-timp Kasper Asgreen clasându-se pe locul doi, iar meladia de bronz i-a revenit italianului Edoardo Affini de la Mitchelton Scott. Podiumul reliefează clar că a fost o ediție dominată de rutieri tineri și foarte tineri, medaliații având 19, 23 și respectiv 23 de ani.

Pentru Remco Evenepoel magia și confirmarea continuă, și continuă într-un mare stil. Urmează cursa de şosea de la Europene unde este unul dintre favoriți, iar apoi la finalul lui septembrie, vor avea loc Campionatele Mondiale de la Yorkshire unde sigur va dori să continue aceste rezultate incredibile. Oare unde se poate opri acest imens talent al ciclismului mondial? Vom vedea anii viitori.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.