Ciclistul de la Mitchelton-Scott și-a asigurat a doua victorie în Turul Poloniei, prima fiind cea din a doua etapă, după o pauză de cinci ani în care nu reușise să mai câștige vreo competiție din plutonul profesionist, asigurându-și poziția a doua din clasamentul general.

După decizia organizatorilor, etapa a patra a fost neutralizată în urma pierderii lui Bjorg Lambrech, iar ieri plutonul a revenit la normal, dar încă afectat de moartea tânărului ciclist.

Urcarea de pe Przegibek a încetinit plutonul și a lăsat în urmă sprinteri, dar liderul cursei Pascal Ackermann, și Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) au reușit să treacă de această cățărare cu brio. Echipele celor doi au condus cursa până la final, reușind să doboare o evadare formată din Matej Mohoric (Bahrain-Merida), Simon Geschke (CCC) și Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott). Controlul a fost preluat de echipa britanică INEOS, cu Owain Doull și Tao Geoghegan Hart, pentru a pregăti sprintul lui Ben Swift.

Clasamentul etapei a cincea aduce pe locul doi pe Eduard Prades de la Movistar, apoi pe Campionul Marii Britanii, Ben Swift, după un sprint puternic în urcare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.