Etapa a doua din Turul Ținutului Secuiesc a început în Miercurea Ciuc, cu linia de finiș în același oraș, având un nivel de dificultate mai mare decât cea de ieri. Cu o distanță de 198 de kilometri și diferență de nivel de 2500 de metri, etapa a presupus segmete cu vânt, dar fără ploaie, în ciuda prognozei meteo.

După 60 de kilometri de cursă, evadarea formată din cinci rutieri avea un avans de 6 minute. La scurt timp după, echipa italiană Sangemini a trecut la trena plutonului cu scopul de a prinde din urmă grupul cu un avans care crescuse la 7 minute.

În ultimii 40 de kilometri, plutonul a redevenit complet și nu au existat atacuri considerabile. Cu 30 kilometri înainte de finiș, doi cicliști ai echipei Hrinkow Advarics, Dominik Hrinkow și Jonas Rapp, au atacat, menținându-și o distanță față de pluton de mai bine de un minut până la finalul cursei.

Cel care a trecut linia de sosire primul a fost Hrinkow, fiind urmat de colegul său de echipă Jonas Rapp. Podiumul a fost completat de italianul Paolo Toto, iar cel mai bine clasat român de astăzi a fost Denis Vulcan, ajungând pe locul 13.

Fotografie – http://radstars.at/

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.