Italianul în vârstă de 30 de ani, rutier al echipei Deceuninck-Quick-Step, și-a adăugat astăzi în palmares titlul de Campion European, proba de șosea. Acesta a dezvăluit că acest sprint a fost unul diferit de cele în care obișnuia să se implice până acum. După ce acum doi ani a ocupat locul doi în aceeași competiție, anul acesta a fost urmat în clasament de colegul său de echipă Yves Lampaert și Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe).

Elia Viviani a fost încă de la început unul dintre marii favoriți, iar competiția s-a dovedit a fi una mai haotică decât se așteptau cicliștii. Victoria a fost recompensa echipei Italiei care a știut cum să preia controlul și să îl ducă pe rutier în siguranță până la final.

Aceasta este cea mai mare victorie a mea, tocmai pentru că a reprezentat un sprint total diferit de ceea ce fac de obicei, a spus ciclistul. Am avut o tactică complet diferită de ceea ce gândeam în această dimineață. Prima oară ne-am gândit la sprint, dar apoi am vrut să facem cursa puțin mai grea. Am văzut la celelalte etape – U23 și feminin – că traseul are multe dificultăți, de la segmente pietruite, la vânt.

Cu cinci sau șase ture până la final, am decis să accelerăm și să preluăm controlul. Aceasta a fost mișcarea corectă. Știam că în ultimele ture va fi vorba despre tactici și cine va mai rezista. Din fericire, picioarele m-au ajutat astăzi, a mai declarat Elia Viviani.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.