Nairo Quintana a confirmat într-un interviu acordat postului de radio columbian BLU, plecarea sa de la Movistar la finalul sezonului 2019 și terminarea unui ciclu. După numeroase tururi în care Movistar a avut mai mulți lideri de echipă, Quintana a decis să caute o nouă provocare la o altă echipă profesionistă. Totodată, acesta a spus că își dorește o echipă care să-l sprijine total pe parcursul unei întregi curse.

Quintana s-a transferat la Movistar în 2012 de la o echipă din Columbia sa natală, dar relația cu echipa spaniolă s-a deteriorat constant în ultima perioadă. A fost o mare dezbatere despre programul curselor sale din 2017 și prioritățile stabilite și apoi, despre leadership-ul din cadrul echipei Movistar în ultimele două sezoane.

Quintana a declarat că directorul Movistar, Eusebio Unzue i-a promis că el va fi liderul echipei în Turul Franței. Totodată, columbianul a afirmat în cadrul echipei că preferă rutieri care evadează mai rar și că are nevoie de colegi disponibili să-l protejeze în toate etapele, acest fapt dându-i o importantă doză de încredere. Dar în Turul Franței 2019, a fost o totală lipsă de comunicare în echipa Movistar, Nairo Quintana, Mikel Landa și Alejandro Valverde concurând unul împotriva altuia. Quintana, care a terminat pe podium la Paris de trei ori între 2013 și 2016, s-a clasat al 8 lea în ediția din 2019, dar reușind să salveze cursa prin victoria sa de etapă din Alpi. Columbianul spune că Movistar a fost o perioadă bună pentru el în care a învățat și s-a dezvoltat mult. Acum ciclul s-a încheiat de comun acord, chiar dacă au mai rămas câteva curse de desfășurat în 2019.

Cu ultimul mare țel al anului în minte, Vuelta 2019, Quintana ar putea avea noi neînțelegeri în cadrul echipei. Câștigătorul Giro Richard Carapaz, campionul mondial Alejandro Valverde, tânărul spaniol Marc Soler sunt considerați de Movistar toți pretendenți la câștigarea turului. Totodată, există mulți rivali puternici care au concurat doar în Giro, care sunt mai odihniți și au o șansă în plus. Așadar sezonul următor îl va găsi pe Nairo la altă echipă de World Tour unde va încerca să mai câștige etape și tururi importante și unde va încerca să se simtă ca acasă, fiind fericit.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.