Netherlands' Mike Teunissen crosses the finish line to win the first stage of the Tour de France cycling race over 194.5 kilometers (120,86 miles) with start in Brussels and finish in Brussels. Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Christophe Ena) ORG XMIT: ENA127

Mike Teunissen, câștigătorul primei etape din Turul Franței 2019 și prin urmare, primul purtător al tricoului galben, distincție pe care a menținut-o două zile consecutiv, a recunoscut după cursa de șosea de la Campionatul European de la Alkmaar că ia în considerare pentru sezoanele următoarele, o întoarcere la prima sa dragoste, cursele de cyclo-cross. Fost campion mondial de cyclo-cross U23 în 2013, Teunissen ar putea să se întoarcă la aceste curse după o pauză de trei ani.

Antrenorul său Tim Heemskerk crede că cursele de cyclo-cross l-ar ajuta pe sportiv, fiind un antrenament foarte util pentru Clasicele din primăvară. La începutul carierei sale, Teunissen a participat și în curse de cyclo-cross, cât și de șosea. Dar după transferul său la echipa de World Tour Lotto NI-Jumbo în 2015, rutierul a concurat doar în două curse de cyclo-cross, ultima fiind reprezentată de Campionatele Olandei din 2016. După sezoanele 2017 și 2018 petrecute la echipa Sunweb, Teunissen s-a întors la noua echipă Jumbo-Vista pentru afirmarea sa deplină ca rutier pe șosea. În acest an, olandezul de 26 de ani a câștigat cele 4 zile de la Dunkerque și Turul ZLM, s-a clasat pe locul 7 în Paris Roubaix și pe locul 2 în Dwars door Vlaanderen.

În 2019, rutierii de cyclo-cross s-au bucurat de un mare succes în cursele de șosea importante. Olandezul Mathieu van der Poel a câștigat într-un mod senzațional Amstel Gold Race și De Brabantse Pijl, plus două etape din Cupa Mondială UCI MTB. Belgianul Wout van Aert a câștigat etape în Turul Franței și Criteriul Dauphine. Fostul campion mondial de cyclo-cross Zdenek Stybar a câștigat E3 BinckBank și Omloop Het Nieuwsblad. Se pare că cursele de cyclo-cross pot da rutieri foarte buni pe șosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.