Poza Luis Angel Gomez/BettiniPhoto©2019

UAE Team Emirates a realizat transferuri importante pentru sezonul 2020, obținând semnăturile unor cicliști deja consacrați, cât și ale unor tinere speranțe din plutonul mondial. Lângă sprinterii și rutierii importanți de clasament general pe care îi are deja, echipa de World Tour îl adaugă pe italianul Davide Formolo, proaspăt plecat de la Bora-Hansgrohe care a semnat un contract pe o perioadă de doi ani. Formolo, un fost câștigător de etapă în Giro 2015 și care a obținut clasări în topul 10 în Vuelta 2016, Giro 2017 și Giro 2018, va avea ca obiectiv, clasicele de o zi cu profil deluros din Ardeni. În 2019, italianul de 26 de ani a terminat pe locul doi în clasica Liege-Bastogne-Liege, a fost al 7 lea în Turul Poloniei, a câștigat titlul de campion național pe șosea și o etapă în Turul Cataluniei.

Astfel, Formolo va concura alături de compatriotul său și rutierul de clasament general, Fabio Aru și de irlandezul Dan Martin care țintește victorii în curse de o zi sau tururi de o săptămână. Se pare că structura și scopul echipei i se potrivesc perfect lui Formolo, care se anunță un candidat important la victoriile din Clasice în 2020.

Totodată, UAE l-a transferat și pe veteranul campion argentian Maximiliano Richeze pentru a conduce sprinturile lui Fernando Gaviria, refăcând astfel parteneriatul de mare succes pe care l-au avut la Quick Step. Pentru 2020, UAE a transferat și unii tineri de mare perspectivă care vor face pasul la o echipă de World Tour. Americanul de 21 ani Brandon McNulty care a câștigat Turul Siciliei 2019 cu victorie de etapă, campionul de contra-timp U23, danezul Mikkel Bjerg și columbianul Andres Ardila, câștigătorul Baby Giro 2019, au semnat acorduri cu echipa din Emirate.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.