Deadline.com

Celebrul realizator al emisiunii Top Gear între anii 2002-2015, Jeremy Clarkson a descris în trecut cicliștii, ca “nebuni care duc un fel de război idiot cu orice om normal”, dar totodată a recunoscut că în timpul anului său sabatic din Indochina, a slăbit datorită faptului că a mers pe bicicletă, în loc să folosească o mașină.

Într-un videoclip de 5 minute pe canalul de Youtube Drivetribe, cont unde postează alături de Richard Hammond și James May, Clarkson și-a expus o opinie discutabilă, argumentând că ciclismul este dăunător pentru mediul înconjurător. Acesta a spus că în Anglia se vor tăia copaci pentru a se face piste pentru bicicliști, cheltuindu-se multe milioane de lire. Clarkson povestește cum a văzut el că construcția unei piste pentru bicicliști de pe un bulevard principal din Londra a cauzat un ambuteiaj care a împiedicat ca o salvare să ajungă la timp pentru o urgență.

Apoi și-a continut argumentația, explicând că dacă o persoană mănâncă un avocado după drumul parcurs cu bicicleta către locul de muncă, va face mai mult rău planetei decât cazul în care se va deplasa cu un camion și nu va mânca niciun fruct. Clarkson spune ironic că după ce se va stabili că bicicletele poluează mediul, va urma construcția unor piste de aterizare pentru baloane cu care oamenii se vor duce la muncă. În mod evident, opiniile lui Jeremy Clarkson au generat multe comentarii pro și contra pe rețelele de socializare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.