Poza: https://www.cyclismactu.net/@Sirotti

Managerul Deceuninck-QuickStep, Patrick Lefevere s-a mișcat repede pentru a se asigura că Remco Evenepoel va rămâne la echipa condusă de el, susținând că ciclistul va rămâne la team-ul belgian până cel puțin 2023. După senzaționale victorii din Clasica San Sebastian și de la Campionatele Europene în proba de contra-timp, Evenepoel a devenit numele despre care toată lumea vorbește. În ultimii ani, Lefevere a dezvoltat echipa Deceuninck-QuickStep în jurul unor rutieri precum Julian Alaphilippe, Elia Viviani și Philippe Gilbert. Iar acum încearcă să întinerească puțin echipa. În cazul lui Evenepoel, a obținut semnătura belgianului când acesta era încă junior, înainte să câștige primele sale titluri mondiale în 2018.

Lefevere a fost împreună cu tatăl lui Remco la Monaco pentru a vedea mediul în care ciclistul ar putea trăi în acel oraș. Managerul a declarat pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad and Het Laatste Nieuws că din punctul său de vedere, contractul lui Evenepoel a fost extins până în 2021, cu posibilitate de prelungire pentru 2022 și 2023, iar înțelegerea cu tatăl lui Evenepoel a fost parafată cu o simplă strângere de mână. Este probabil ca Evenepoel să se mute din Belgia, Andorra și Monaco fiind posibile locații. Andorra nu are luxul din Monaco, dar oferă posibilitatea de antrenament și de odihnă la înălțimi de 2000 metri, fapt ce ar putea scurta cantonamentele viitoare la altitudine.

Evenepoel nu are un agent, iar Lefevere s-a mișcat repede pentru a evita ca alte echipe să îi ofere alt contract tânărului belgian. Multe echipe doresc să îl transfere, dar Lefevere consideră că îi poate îndruma cariera în direcția potrivită în următorii ani. Patrick Lefevere a declarat că Remco Evenepoel va putea să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara lui 2020, pentru a încerca să își treacă încă o mare performanță în palmares. Totodată, Lefevere consideră că e prea devreme pentru Evenepoel să concureze într-un mare tur.  În 2020, va avea doar 20 de ani și va fi în plină dezvoltare, iar echipa nu îl va opri din a concura la Olimpiadă dacă acesta își dorește. Rămâne de văzut cum se va dezvolta cariera lui Remco Evenepoel în următorii ani, dacă va putea să devină un rutier care să se impună în marile tururi.

Zilele acestea, Evenepoel se antrenează în nordul Italiei, și va participa la următoarea sa cursă la sfârșitul lunii august, în Turul Germaniei, apoi la mijlocul lunii septembrie, se va îndrepta spre Grand Prix-ul de la Quebec și apoi spre cel de la Montreal.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.