Prima etapă a Turului de Burgos a fost una scurtă de 162 kilometri și a fost o cursă liniștită în cea mai mare parte, acțiunea principală întâmplându-se pe cele două urcări grupate la sfârșitul etapei. O evadare de 5 rutieri s-a format devreme, din care au făcut parte Jesus Ezquerra (Burgos-BH), Roy Goldstein (Israel Cycling Academy), Stepan Kurianov (Gazprom-RusVelo), Joan Aranburu (Fundación Euskadi) și Diego Sevilla (Kometa Cycling Team). Avantajul lor a ajuns și până la 6 minute, înainte să se stabilizeze între 2 și 3 minute. Ezquerra a atacat pe prima dintre ele, cu 15 km înainte de final și a reușit să stea în față până când au rămas 8 kilometri, moment în care plutonul, condus de Astana și Bahrain-Merida, l-a prins. În același timp, a avut loc un accident în mijlocul plutonului, care l-a prins pe Kevin Rivera (Androni Giocattoli-Sidermec) printre rutierii loviți.

Ineos a dus trena plutonului spre Burgos până pe ascensiunea de 0,9 kilometri Alto del Castillo aflată la finalul etapei unde trei de rutieri s-au îndepărtat, Giacomo Nizzolo (Dimension Data), Alexander Aranburu Deba (Caja Rural-Seguros) și Eduard Grosu (Delko Marseille Provence). Pe final, Nizzolo i-a depășit pe Aramburu și Grosu, adjudecându-și a treia sa victorie a sezonului, preluând și conducerea în clasamentul general.

Eduard Grosu continuă rezultatele bune din acest an, având șanse, de a-și trece în palmares, o victorie în acest tur. În 2019, Edi a câștigat Ronde van Limburg, două etape în turul Qinghai Lake și a avut alte clasări pe podiumul de premiere.

Mai jos un link cu finalul etapei:

https://twitter.com/DanyProCycling/status/1161305746698571776?s=20

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.