Starul acestei primăveri se întoarce pe șosea în cursa nordica ce va începe pe 15 august. Deși olandezul nu a mai alergat de la sfârșitul lui aprilie, de la victoria răsunătoare din Amstel Gold Race, el este considerat favoritul competiției de 4 etape.

Anul trecut, Van der Poel a câștigat doua etape și a venit pe locul 12 la general, obținând și tricoul verde. De remarcat însă că anul trecut, rutierul era mai concentrat pe cyclocross și pe cățărările lungi, decât în acest an în care s-a perfecționat pe cursele clasice.

Această ediție a Cursei Arctice a Norvegiei conține patru etape. Prima etapa se poate încheia la un sprint redus sau după un atac, având două cățărări aproape de sosire. A doua etapa este dedicata sprinterilor și ultima etapa este asemanatoare unei clasice belgiene. Capul de afiș este ținut de etapa a 3-a care se încheie cu o cățărare de 3.3km, cu o pantă medie de 10.4%, unde probabil se vor face cele mai mari diferențe pe șosea.

Favoriții pentru clasamentul general sunt Alexey Lutsenko (Astana), Ilnur Zakarin (Katusha), Warren Barguil (Arkéa Samsic) și Mathieu Van der Poel, daca va alege sa ruleze pentru clasamentul general și va prinde o formă buna după mai multe luni de pauza. Favoritul etapei de sprint este Bryan Coquard (Vital Concept), care cel mai probabil se va lupta cu Danny Van Poppel (Jumbo) și Cristophe Laporte (Cofidis).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.