Primele două etape din Turul BinckBank au fost câștigate de irlandezul Sam Bennett, neavând rivali în ambele sprinturi masive. Rutierul de la Bora-Hansgrohe și-a revendicat astfel primele victorii după ce a devenit Campionul Național al Irlandei.

În prima etapă, Bennett a început sprintul devreme aflându-se în roata celor de la Trek Segafredo care duceau trena. Alți rutieri precum Dylan Groenewegen, Edward Theuns sau Jasper Philipsen au luptat alături de irlandez pentru primul loc în clasament, dar acesta s-a dovedit mai puternic, preluând astfel tricoul de lider.

În cea de-a doua etapă, rutierul în vârstă de 28 de ani a fost din nou de neînvins. Evadarea, care se formase în timpul cursei, a fost prinsă, lăsând la final un sprint purtat între aceeași cicliști din prima etapă. Picioarele irlandezului au fost atât de puternice încât a avut răgaz să privească în spate în timpul sprintului.

Nu-mi vine să cred. După 70 de minute picioarele nu erau atât de grozave, așa că nu mă așteptam să obțin un rezultat astăzi, a spus Bennett după a doua etapă. Dar băieții m-au protejat bine toată ziua. Am economisit energie, în timp ce ceilalți pierdeau mult, încât până la urmă am avut suficientă putere pentru a câștiga. Sunt încântat de asta, nu m-aș fi gândit că voi obține și a doua victorie.

Fotografie – Bas Czerwinski/Getty Images

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.