Poza : Pool / L'EQUIPE / SUNADA

După un extenuat Tur al Franței unde s-au clasat în top 5, Geraint Thomas și Julian Alaphilippe se vor întoarce la competiții odată cu Turul Germaniei care se va desfășura între 29 august – 1 septembrie 2019. Astfel, cei doi nu vor participa în Vuelta.

După victoria sa din 2018, galezul Thomas a terminat pe locul 2 în Turul Franței 2019, după coechipierul Egan Bernal. Următoarele sale mari obiective vor fi Campionatele Mondiale, cursele pe șosea și de contratimp, de la Yorkshire, un loc pe care îl cunoaște foarte bine. Turul Britaniei dintre 7-14 septembrie ar putea fi un important antrenament înaintea Mondialelor care se vor desfășura între 22 și 29 septembrie.

Francezul Alaphilippe a fost la start-ul Clasicei San Sebastian, dar a abandonat pe traseu din cauza oboselii. De atunci, nu a mai concurat, preferând să se odihnească după o prima parte a sezonului foarte aglomerată și după 14 zile în care a purtat tricoul galben de lider în Turul Franței până să îl piardă în penultima etapă în fața columbianului Bernal. E de așteptat ca francezul să își propună să câștige cursa de șosea de la Campionatul Mondial, traseul potrivindu-se stilului său agresiv și finish-ului rapid.

În Turul Germaniei vor participa multe nume importante din plutonul mondial, precum: Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep), Michal Kwiatkowski (Team Ineos), Richie Porte (Trek-Segafredo), câștigătorul Turului Flandrei Alberto Bettiol (EF Education First), Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Dan Martin și Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates). Rutierii germani care vor căuta succese sunt Nils Politt (Katusha Alpecin), Emanuel Buchmann și Pascal Ackermann de la Bora-Hansgrohe.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.