Poza Luc Claessen/Getty Images

În ultimele zile s-au realizat câteva plecări importante de la echipa de World Tour, Astana. Andrey Zeits s-a transferat la Mitchelton-Scott, iar Dario Cataldo și Davide Villella își continuă cariera la Movistar.

Pentru a încerca să își întărească echipa pentru viitor sezon și pentru a încerca obținerea mai multor victorii de etapă, Movistar a semnat contracte pentru doi ani cu italienii Dario Cataldo și Davide Villella. Cei doi rutieri care au evoluat în sezonul 2019 pentru echipa Astana sunt experimentați și au 27 de prezențe la startul Marilor Tururi.

Villella, un rutier care se află foarte des în evadări în etapele în care participă, a terminat pe locul 4 în etapa de la Roquetas în Vuelta 2018 și pe locul 5 în Il Lombardia 2016, a câștigat Turul Almaty 2018 și Cupa Japoniei 2016. De asemenea a câștigat tricoul de cel mai bun cățărător din Vuelta 2017. Compatriotul Cataldo a câștigat etapa de la Como din Giro 2019 și etapa de la Cuitu Negru din Vuelta 2012, s-a clasat între primii 10 în clasamentul general în Tururile Poloniei, Austriei, Pekin și pe locul 12 în Giro 2011 și 2012.

Andrey Zeits va semna pe doi ani cu Mitchelton-Scott, după 12 ani petrecuți doar la Astana. Profesionist din 2008, kazahul Zeits a terminat 18 mari tururi. Fiind un rutier util pe toate tipurile de terenuri, Zeits a fost un om de echipă foarte important pentru Astana, ajutându-l pe Vincenzo Nibali să câștige Giro 2013 și 2016, iar pe Fabio Aru Vuelta 2015. În vârstă de 32 de ani, Zeits are o singură vitorie ca profesionist, o etapă în Turul Hainan 2015. S-a clasat pe locul 8 în proba de șosea la Jocurile Olimpice de la Rio 2006. De-a lungul anilor, i-a avut coechipieri și pe alți rutieri importanți, precum Albeto Contador, Mikel Landa și Miguel Angel Lopez. La Mitchelton Scott va lucra pentru echipă pentru a-i sprijini în marile curse pe liderii formației, Esteban Chaves, Adam Yates, Simon Yates.

Iar la capitolul veniri, lista este destul de săracă, Astana semnând deocamdată cu rutieri neconsacrați. Promițătorul Harold Tejada de la echipa Medellin, dublu campion U23 al Columbiei, a semnat pe 2 ani cu echipa din Kazahstan. Vadim Pronskiy care a venit de la Vino-Astana Motors, echipa de tineret a Astana, a câștigat în carieră, Turul Valle D’Aosta Mont Blanc 2018, a terminat al doilea în Turul Guadeloupe 2019 și al treilea în Turul Langkawi  2019. Cel de-al treilea transfer realizat de echipa din Kazahstan este Davide Martinelli de la Deceuninck-QuickStep, învingător în etape în Turul Poloniei 2016 și Turul La Provence 2016.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.