Poza James Startt/Agence Zoom/Getty Images

Tour de l’Avenir, Turul Viitorului, va avea loc în Franța între 15 și 25 August 2019 și reprezintă cea mai bună oportunitate pentru tinerii rutieri de a face pasul către ciclismul de performanță, fiind considerat un mini Tur al Franței.

Traseul din 2019 va fi mai muntos decât cel din anii precedenți deoarece transferul din sudul Franței către Alpi se face prin Masivul Central. Vor fi 10 etape și o zi de pauză după etapa a 6 a, iar traseul este realizat ca pentru orice tip de rutier să poată să își pună în valoare calitățile. Cicliștii amatori, semiprofesioniști și independenți care vor concura pentru țările lor, se vor afla la startul celei de-a 56 ediție care va debuta în Marmande, în departamentul Lot-et-Garonne și parcursul lor se va încheia în Savoie, cu 4 etape de munte care vor stabili ierarhia finală. În etapa 2 va fi un contra-timp pe echipe pe o distanță de 32 de kilometri în departamentul Dordogne, o probă întâlnită în fiecare an și în Turul Franței.

Partea din Alpi a turului se va desfășura în totalitate în departamentul Savoie și va fi caracterizată de etape scurte și foarte intense. Etapa 7 care se va desfășura între Brides-les-Bains și Méribel – Col de la Loze va fi una atipică, având doar 23 de kilometri. Această formulă cu etape foarte scurte cu doar o cățărare a fost testată și anul trecut, iar acum rutierii vor pedala pe un drum proaspăt creat care va fi folosit pentru prima dată într-o cursă ciclistă. Organizatorii Turului Franței care se ocupă și de Tour de l’Avenir, caută mereu soluții noi pentru a crește spectacolul sportiv, și le testează în această cursă a tinerilor. Celelalte etape din Savoie vor fi marcate de finish-uri la altitudini mari în stațiunile La Giettaz, Tignes la peste 2000 de metri și finalul turului de la Corbier la 1563 de metri.

Campionii Tour de l’Avenir, Felice Gimondi (1964), Joop Zoetemelk (1969), Greg Lemond (1982), Miguel Indurain (1986) și Laurent Fignon (1988) au câștigat de 12 ori Turul Franței, anul acesta la aceste nume legendare s-a adăugat și columbianul Egan Bernal care a terminat primul această competiție, în 2017.

Rutierii vor evolua în echipele țărilor lor natale, iar în 2019 multe talente se vor lupta pentru coroana deținută de slovenul Tadej Pogaçar. Foști campioni din Tour de l’Avenir în ultimii ani au ajuns să se impună în curse importante: Jan Bakelants, Romain Sicard, Nairo Quintana, Esteban Chaves, Warren Barguil, Ruben Fernández, Miguel Angel Lopez, Marc Soler, David Gaudu.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.