Poză: Etapa 2 Turul Columbiei (AFP 2019)

Etapa 5 din BinckBank Tour a avut 191,4 kilometri și a început la Riemst (Belgia) și s-a încheiat la Venray (Olanda), pe un traseu plat cu o singură mică cățărare. Etapa s-a încheiat cu trei bucle de 15,1 kilometri în municipalitatea Venray.

Etapa a reprezentat ultima ocazie pentru sprinteri de a câștiga în această ediție a Binck Bank Tour. Evadarea zilei a fost formată din: Robert Stannard (Mitchelton-Scott), cel mai bine clasat în clasamentul general la 5 minute și 13 secunde de liderul Tim Wellens, Willie Smit (Katusha Alpecin), Oscar Riesebeek (Roompot – Charles) și Jasha Sütterlin (Movistar). 1 minut și jumătate a fost avansul maxim al evadării care a fost prinsă cu 4 kilometri înainte de sosire, plutonul fiind condus de echipele Lotto Soudal, Bora, UAE sau Wanty Gobert.

Se anunța o bătălie între Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), câștigătorul primelor 3 etape din BinckBank și Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Dar columbianul de 22 ani Alvaro Hodeg de la Deceunick Quick Step, lansat foarte bine de coechipierii Zdeněk Štybar și Florian Sénéchal, i-a învins pe Sam Bennett și pe Edward Theuns de la Trek – Segafredo. Columbianul aduce încă o victorie la palmaresul foarte bogat din 2019 al echipei belgiene, de 55 de succese, fiind primul rutier din țara sa care câștigă o etapă în BinckBank Tour.

Clasamentul general rămâne același ca la sfârșitul etapei precedente, Tim Wellens pe locul 1, la 4 secunde de distanță de tânărul elvețian Marc Hirshi și la 14 secunde de Laurens de Plus. Sâmbătă va avea loc un contra-timp individual de 8 kilometri la Haga care probabil nu va face mari diferențe între favoriți, iar duminică va avea loc etapa considerată un mini Tur al Flandrei care va decide învingătorul Binck Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.