Poza: Tim de WaeleTDWsport.com

Fabio Aru se va întoarce pe șosea în Vuelta, după ce a terminat pe locul 14 Le Tour, o clasare meritorie având vedere problemele sale medicale din ultima perioadă. Italianul de la UAE a ratat Giro după ce a suferit o operație la artera iliacă a piciorului său stâng. Vrea să revină în topul ierarhiei, e foarte motivat și se antrenează intens în cantonamentul de la Sestriere, locul său obișnuit de pregătire.

După șase ani petrecuți la Astana, Aru a semnat în 2018 cu echipa din Emirate, iar în primul său sezon 2018 a abandonat Giro, nu a concurat în Marea Buclă și a terminat pe 23 Vuelta. După numeroase suferințe la începutului sezonului 2019, Aru a luat hotărârea de a se opera la artera iliacă. S-a întors în pluton în GP Lugano, iar performanța sa din Turul Elveției în care s-a clasat pe poziția 21, l-a ajutat să fie numit în echipa UAE pentru Turul Franței, lucru la care nici măcar el nu se aștepta.

Aru a câștigat Vuelta 2015, a fost pe locul 5 în Le Tour 2017, pe locul 2 în Giro 2015 și pe 3 în Giro 2014. S-a impus în 3 etape din Giro, 2 din Vuelta și una din Turul Franței. După Turul Franței 2019, prima sa cursă va fi Vuelta care va debuta cu un contra-timp pe echipe de 18 kilometri de la Torrevieja. Cu multe absențe printre favoriții la victorie, poate Fabio Aru va avea o șansă.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.