Se pare că rezervoarele de talente în Columbia nu se opresc, iar Ineos are în rândurile sale, un alt sportiv de excepție, Ivan Ramiro Sosa. Etapa a 3 a din Turul Burgos a avut 150 de kilometri și s-a desfășurat între Sargentes de la Lora și Picon Blanco, cu 5 cățărări de străbătut pe parcurs. Ascensiunea finală de categorie specială de la Picon Blanco a avut 8 kilometri cu pantă medie de 9,3% și a fost urcată pe o ceață foarte densă.

Echipele Ineos și Movistar au impus un ritm puternic în pluton, care a făcut ca mulți rutieri să fie lăsați în urmă. Cu 2 kilometri rămași până la sosire, beneficiind de trena coechipierului său, De la Cruz, Sosa a atacat dintr-un grup de 7 rutieri. Columbianul s-a dovedit a fi cel mai puternic rutier al zilei și a reușit să obțină a doua sa victorie din 2019.

Spaniolii Oscar Rodriguez de la Euskadi Basque Country – Murias, Antonio Pedrero de la Movistar și David de la Cruz de la Ineos au completat topul 4, sosind la diferențe de 17, 24, respectiv 30 de secunde de Sosa. Ascensiunea Picon Blanco s-a dovedit a fi prea abruptă pentru ecuadorianul Richard Carapaz de la Movistar, câștigătorul Giro 2019, care a terminat doar pe locul 5. În top 10, s-au clasat și francezii Guillaume Martin (Wanty Gobert) și Pierre Rolland (Vital Concept–B&B Hotels).

În anii trecuți, în Vuelta Burgos, vârful Picon Blanco a fost cucerit de Mikel Landa și Miguel Angel Lopez, cu timpi de ascensiune mai buni decât Sosa. În 2018, columbianul de 21 de ani a câștigat Turul Burgos, Turul Bihorului și Turul Sibiului, obținând spectaculoase victorii de etapă. La fel ca și în cazul lui Egan Bernal, tururile desfășurate în România și ascensiunile dificile l-au ajutat pe Sosa. Vor urma 2 etape foarte interesante, urmând să se dea o luptă foarte strânsă pentru câștigarea turului Burgos.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.