Poza David Ramos/ Getty Images

Matteo Trentin va semna cu echipa poloneză CCC pe o perioadă de 2 ani din 2020, reprezentând un transfer important care va întări garnitura pentru Clasice și pentru Marile Tururi. În Turul Franței Trentin a câștigat 3 etape în 2013, 2014, 2019 și a înregistrat 8 clasări în primii 10 în alte etape. În 2019, în afara succeselor sale din Turul Franței, Trentin a câștigat etape în Turul Comunității Valenciene și Turul Andalusiei, toate câștigate în tricoul de Campion European. Italianul cu 23 de victorii în carieră, a câștigat 9 etape în toate cele trei mari tururi, printre care 4 victorii de etapă în Vuelta 2017 și 2 victorii în Giro 2016.

Manager-ul CCC, Jim Ochowicz a recunocut experiența și versatilitatea lui Trentin ca factori decisivi care au influențat acest transfer. Va adăuga forță echipei nu doar în Clasice, unde va concura alături de Greg Van Avermaet, ci versatilitatea lui va aduce un plus de valoare. După cum am văzut în Turul Franței, Trentin poate sprinta, dar poate totodată să urce, iar chiar un atac pe ultima cățărare din etapa 17 i-a adus o impresionantă victorie pe cont propriu. Ajuns la vârsta de 30 de ani și cu 9 ani ca ciclist profesionist, Matteo Trentin va aduce multă experiență echipei.

După realizarea transferului, Trentin s-a arătat foarte mulțumit: “Nu doream neapărat să schimb echipa, dar mi s-a prezentat oportunitatea de a semna cu CCC. Îi cunosc bine pe directorul sportiv Fabio Baldato și Alessandro de Marchi. În Clasice, Greg Van Avermaet este în fiecare cursă în față, astfel cred că dacă vom concura împreună, am putea avea mai multe șanse.”

Lui Trentin încă îi lipsește o victorie, sau măcar un podium, într-o mare Clasică și speră că le poată obține, în tricoul lui CCC. Totodată, Trentin își dorește tricoul pentru cel mai bun sprinter într-un mare tur, fiind al doilea în aceste clasamente în Giro și Vuelta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.