Poza Sunada

A șaptea ediție a cursei Arctice din Norvegia se va desfășura între 15 și 18 august și va oferi peisaje unice din jurul insulelor Lofoten și Vesteralen. Prima etapă de 180 km dintre Nordland și Leknes a oferit peisaje fantastice, fiind probabil cursa ciclistă cu cele mai spectaculoase imagini. A fost o etapă agitată cu multe încercări de desprindere a rutierilor, iar până la urmă un grup de 30 de cicliști s-a desprins și a terminat cu multe minute în fața plutonului. Cu 9 kilometri rămași din etapă, Steve Cummings de la Dimension Data a inițiat încă o evadare, în care s-au alăturat Magnus Cort (Astana), Warren Barguil (Arkea Samsic), Markus Hoelgaard (Uno-X Norwegian Development), Amund Grøndahl Jansen și Flors De Tier (Jumbo-Visma). Când mai erau 2 kilometri, Cummings s-a desprins solitar, dar a fost prins repede de grupul mare de rutieri, iar victoria de etapă s-a decis la sprint. Englezul Cummings a rămas cu consolarea de a se instala la conducerea clasamentului cățărătorilor.

La sprintul final declanșat cu 150 de metri înainte de sosire, Mathieu van der Poel și-a învins rivalii cu un avans mai mare de o bicicletă. Olandezul Danny van Poppel (Jumbo-Visma) s-a clasat pe 2, iar italianul Andrea Pasqualon de la Wanty Gobert a completat podiumul. În clasamentul general, cel mai activ rutier al zilei, Alexey Lutsenko de la Astana, a urcat pe locul 2 datorită secundelor de bonificație luate la sprinturile intermediare de pe traseu, iar van Poppel a căzut pe locul 3.

Olandezul Mathieu Van der Poel, campion mondial de două ori la cyclo-cross, câștigător a două etape în Cursa Arctică 2018 și Amstel Gold Race 2019 după un sprint palpitant, victorios în etapa din weekend-ul trecut a Cupei Mondiale de Mountain Bike, nu poate fi exclus pentru câștigarea Cursei Arctice din Norvegia 2019. Fenomenul van der Poel revine și probabil va mai obține succese în cursa Arctică, având în minte scopul final și cel mai important al sezonului, cursa pe șosea de la Campionatele Mondiale din Yorkshire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.