Poză: Gómez Sport

Etapa 4 din Turul Burgos dintre Atapuerca și orașul roman Clunia, a avut 174 de kilometri, și o singură cățărare pe traseu Alto del Majadal de 7,1 kilometri cu pantă medie de 2,8 % de categoria a treia. Evadarea zilei a fost formată din Angel Madrazo (Burgos-BH) și Simon Pellaud (IAM Excelsior), care au evadat pentru a doua zi consecutiv, cărora li s-a alăturat Alexis Renard (Israel Cycling Academy), Jimmy Turgis (Vital Concept-B&B Hotels), Antonio Puppio (Kometa Cycling Team), Ibai Azurmendi și Asier Etxebarria (Fundación Euskadi), dar a fost prinsă cu 15 kilometri înainte de final.

S-a dat un sprint pe ultimul kilometru cu pantă de 6% între specialiști în care bascul de 23 de ani Alex Aranburu de la Caja Rural la a treia participare în Vuelta Burgos, a obținut a treia victorie ca profesionist, impunându-se foarte clar în fața lui Aleksandr Riabushenko și Rui Costa, ambii de la UAE. Prin acest succes, echipa spaniolă Caja Rural obține a 7 a victorie a sezonului.

În această etapă, clasamentul general nu a suferit mari modificări, Ivan Ramiro Sosa își păstrează tricoul de lider cu 17 secunde avans față de Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) și cu 24 secunde față de Antonio Pedrero (Movistar). Dar cu sprintul din finalul etapei, Richard Carapaz a câștigat 6 secunde față de rivalii săi pentru victoria în turul Burgos, urcând pe locul 4. Rutierul spaniol de la Ineos, David de la Cruz, a pierdut timp și a coborât pe poziția a 8 a. De remarcat și locul 6 la general al lui Amanuel Ghebreigzabhier, rutierul de 24 de ani din Eritrea care concurează pentru Dimension Data. Câștigătorul etapei Alex Aranburu se clasează la general pe locul 9, dar este un om de urmărit pentru unele victorii de etapă dacă va participa în Vuelta 2019 .

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.