Poză: Dion Kerchhoffs / Cor Vos Etapa 20 Turul Franței 2019

Ultima etapă din BinckBank Tour de 178 kilometri care a avut loc între Sint-Pieters-Leeuw – Geraardsbergen, în Flemish Ardennes, și a cuprins 18 ascensiuni, poate fi considerată un mini tur al Flandrei. În această etapă care avea să decidă câștigătorul cursei, s-a urcat de trei ori pe Muur, iar finalul a avut loc la Vesten, la poalele Muur în Geraardsbergen.

Evadarea zilei care a cuprins rutieri precum Lukas Postlberger (Bora Hansgrohe), Mads Pedersen (Trek Segafredo), Casper Pedersen (Sunweb), Valentin Madouas (Groupama FDJ), Jack Bauer (Mitchelton Scott), Marco Marcato (UAE Team Emirates), Aime de Gendt (Wanty-Gobert), dintre care unii au renunțat pe parcurs, a fost prinsă cu un tur de circuit rămas până la final.

Apoi, atacul decisiv a fost dat pe Bosberg de către un grup format din: Oliver Naessen (AG2R), Greg Van Avermaet (CCC) și Laurens De Plus (Jumbo-Visma). Liderul la general la startul etapei, Tim Wellens a rămas în pluton și avea timp de recuperat față de Laurens de Plus pentru a-și păstra postura de lider în clasamentul general. Dar Wellens nu a reușit. Ajunși la final în acest grup de 3, victoria de etapă s-a decis la sprint, iar belgianul Naessen s-a dovedit a fi cel mai puternic. Astfel, după clasarea pe locul 2 în Milano San Remo 2019, Naessen a obținut una dintre cele mai importante victorii ale carierei.

Ediția 2019 din BinckBank Tour a fost adjudecată de belgianul de 23 de ani Laurens de Plus (Jumbo-Visma) care a obținut prima sa victorie în World Tour. Podiumul final a fost completat de Oliver Naessen (AG2R) și Tim Wellens (Lotto Soudal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.