Winner Belgium's Philippe Gilbert kisses his trophy on the podium of the 117th edition of the Paris-Roubaix one-day classic cycling race, between Compiegne and Roubaix, in Roubaix, northern France on April 14, 2019., Image: 426140271, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Ciclistul belgian în vârstă de 37 de ani, va părăsi echipa Deceuninck Quick-Step la finalul acestui sezon și se va alătura echipei Lotto Soudal pentru următorii trei ani. Acesta a mai făcut parte din această echipă între anii 2009 și 2011.

Câștigător al Paris-Roubaix în acest an, Philippe Gilbert a ales această echipă deoarece Deceuninck-QuickStep nu îi mai asigura un contract de lungă durată, scrie presa belgiană.

Încă îmi doream să continui, fără niciun dubiu. Când am aflat că pot prelungi la echipa mea actuală doar un an, mi-a fost clar că trebuie o schimbare, a spus Gilbert într-un comunicat lansat de noua sa echipă luni. Cel mai clar interes și proiect a fost cel de la Lotto Soudal. Bineînțeles, știu echipa, o mulțime de rutieri nu sunt străini pentru mine, știu atmosfera și voi face din nou parte dintr-un proiect belgian.

Sunt foarte fericit că am ajuns la un acord destul de repede, a spus Gilbert. Îl cunosc pe John Lelangue din perioada mea la BMC drept o persoană care apreciază foarte mult organizarea și disciplina. Am obținut primele mele mari succese împreună cu managerul sportiv Marc Sergent. În primul rând, obiectivele mele se regăsesc în cursele de o zi și în cele mai mari clasice.

Gilbert a câștigat primele sale monumente la Lotto, dintre care Il Lombardia în 2009 și 2010 și apoi Liège-Bastogne-Liège în 2011. La colecția sa s-au adăugat Turul Flandrei în 2016 și Paris-Roubaix în acest sezon, iar Milano-San Remo este singurul monument care lipsește din palmarèsul lui Gilbert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.