Tom Dumoulin Giro Italia Poza: Cor Vos

După 8 ani Tom Dumoulin pleacă de la echipa germană Sunweb și semnează cu echipa olandeză Jumbo-Visma. Dumoulin are un palmares impresionant: victorie în Giro 2017, locul 2 în Giro 2018 și Le Tour 2018, câștigător a 4 etape în Giro, 3 etape în Turul Franței și 2 etape în Vuelta, campion mondial la contra-timp în 2017.

După sezonul nereușit 2019 și dezămăgirea provocată de neparticiparea în Turul Franței, Dumoulin a luat în considerare dacă după anii petrecuți la aceeași echipă, nu are nevoie de o nouă provocare în cariera sa. Încă de pe perioada Turului Franței, se vorbea de un transfer al lui Dumoulin, echipele interesate fiind Jumbo-Visma, Ineos sau CCC. Săptămâna trecută, echipa Jumbo-Visma a plătit clauza de reziliere a contractului lui Dumoulin, care expira abia în 2021.

Împreună cu Primoz Roglic (locul 4 Tour de France 2018) și Steven Kruikwijk (locul 3 Tour de France 2019), Dumoulin va căuta în anii următori realizarea marelui său vis: victoria în Turul Franței. Cu acest transfer, Jumbo-Visma își asigură o echipă care va putea concura la cel mai înalt nivel cu Ineos.

După anunțarea transferului lui Dumoulin, pe contul de twitter al echipei Jumbo Visma, a apărut următorul mesaj: “Avem un vis. De acum înainte nu mai luptăm unul împotriva altuia, ci luptăm împreună pentru același vis”.  Astfel, olandezul din Maastricht se întoarce acasă pentru a încerca încă o dată să arate lumii ciclismului de ceea ce este în stare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.