A doua etapă a Turului Spaniei a debutat sub cele mai frumoase condiții meteorologice posibile la Benidorm. 199.6 km îi aștepta pe rutierii prezenți la startul din Benidorm.
Finalul zilei avea să fie programat la Calpe, iar profilul etapei părea croit a crea primele șocuri în clasamentul general. Patru rutieri au fost cei care au dat tonul primei evadări din Vuelta.
Mickael Delage, Angel Madrazo, Gonzalo Serrano și Fernando Barcelo au fost cei care au plecat la prima ofensivă. Pe parcursul etapei, evadarea a rămas formată din Sander Armee, Angel Madrazo, Willie Smit și Jonathan Lastra.
Avantajul lor a fost unul consistent, iar cei patru și-au împărțit onorurile din prima parte a zilei. Pe măsură ce ne apropiam de finalul etapei, Jumbo-Visma a început să ducă trena in pluton, prin Tony Martin.
Cu ceva mai puțin de 30 de kilometri înainte de final, plutonul era regrupat. Ultima cățărare a zilei, Alto de Puig Llorenca a fost câștigată de Alejandro Valverde. Campionul mondial a încercat să se desprindă, dar ofensiva sa nu a avut sorți de izbândă.
Finalul zilei a fost unul incandescent. Un grup de câțiva rutieri au atacat din plutonul tricoului roșu. Cu aproximativ trei kilometri înainte de final, Nairo Quintana a dat atacul decisiv. Columbianul de la Movistar a dat lovitura și obține o victorie magnifică.
Nicolas Roche l-a secondat pe Quintana, în timp ce, Primoz Roglic recuperează aproape tot ce a pierdut ieri, grație clasării de azi pe locul al treilea. Rigoberto Uran și Fabio Aru au completat top cinciul zilei, in timp ce, printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Mikel Nieve, Sergio Higuita, Tadej Pogacar, Alex Aranburu și Alejandro Valverde.
Clasamentul general a suferit modificări majore în urma etapei de azi. Nicolas Roche preia tricoul roșu de la Miguel Angel Lopez. Irlandezul este secondat de Nairo Quintana, la două secunde. Rigoberto Uran completează podiumul, la doar opt secunde în urma lui Nicolas Roche.
Nairo Quintana conduce în clasamentul pe puncte destinat celui mai bun sprinter, Miguel Angel Lopez în cel al tricoului alb, în timp ce, Angel Madrazo are tricoul celui mai bun cățărător asigurat până mâine.
Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a treia, programată să se desfășoare între Ciudad del Juguete și Alicante, pe o distanță de 188 de kilometri.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.