Deși avea un profil destul de complicat, care în multe alte tururi ar fi fost considerată de munte mediu, etapa a 3-a s-a încheiat la sprint masiv. Dificultatea majoră a zilei a fost o cățărare de 4.6km, cu pantă medie 5.8%, cu 40 de kilometri înainte de final.

Mai mulți sprinteri cotați cu șanse mari la victorie au rămas în urmă aici. Majoritatea au revenit în pluton după câțiva kilometri, în afară de marele învins al zilei, Fernando Gaviria. Acesta a făcut timp de 20 de kilometri eforturi să revină, ajutat de doi coechipieri, dar a renunțat în cele din urmă.

În ultimii doi kilometri, Sunweb a fost echipa care a controlat sprintul. Primii care au deschis sprintul au fost cei de la Trek, dar Sam Bennett i-a întrecut fară probleme și a câștigat lejer etapa. Podiumul a fost completat de Edward Theuns (Trek) și Luka Mezgec (Mitchelton-Scott).

Clasamentul general rămâne neschimbat. Mâine ne așteaptă încă o etapă de sprint, cu o singură dificultate, o cățărare de categoria a 3-a cu pantă medie 4.7%, cu aproximativ 45 de kilometri înainte de final.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.