El Puig - Spain - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Fabio Jakobsen (Netherlands / Team Deceuninck - Quick Step) - Fernando Gaviria Rendon (Columbia / UAE Team Emirates) pictured during Vuelta Espana 2019 / Tour of Spain 2019 - stage -4 from Cullera to El Puig (175.5KM) - Photo: Luis Angel Gomez/Cor Vos © 2019

În cea mai ușoară etapă a Vueltei, excluzând-o pe cea de la Madrid, lucrurile s-au desfășurat într-un ritm normal. Scenariul sprintului era sigur până aproape de sfârșit, până când Remi Cavagna (Deceunick-Quickstep) a alimentat finalul cu un atac îndrăzneț. Francezul a fost prins cu aproximativ un kilometru si jumătate înainte de final, iar trenulețele sprinterilor au preluat controlul.

Cu trei oameni în ultimul kilometru, Deceunick părea să fie cu poarta goală. Fabio Jakobsen era singurul sprinter rămas cu doi lansatori și singurul care îi amenința poziția era Fernando Gaviria, care stătea la „aspirația” campionului Olandei. Marele favorit al zilei, Sam Bennett și-a ratat complet poziționarea, alegând traiectoria greșită într-un sens giratoriu. Cu toate acestea, irlandezul a avut o accelerație impresionantă și a fost bătut doar de Jakobsen la photo finish. Podiumul a fost completat de Gaviria, care pare într-o revenire continuă de formă.

Clasamentul general a rămas identic. Angel Madrazo a reușit să mai obțină un punct în clasamentul celui mai bun cățărător, ajungând la o diferență de zece în fața lui Alejandro Valverde. Mâine ne așteaptă o etapă grea în Vuelta, prima cu final în urcare pentru ediția 2019. Cu o ascensiune finală de 8.7 kilometri, cu pantă medie de 7.5%, marele favorit al zilei pare să fie veteranul de 39 de ani de la Movistar. Totodată, mâine va fi primul test serios pentru favoriți și se vor contura candidații pentru un eventual podium în ultimul mare tur al anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.