Rutierul echipei Burgos-BH și-a asigurat cea mai mare victorie din cariera sa după ce s-a desprins de grupul din care făcea parte, format din Jetse Bol (Burgos-BH) and José Herrada (Cofidis), atacând cu doar un kilometru înainte de final. Podiumul a fost completat ulterior de cei doi cicliști.

Unul dintre favoriții turului, Miguel Angel Lopez a venit pe locul patru, la 47 de secunde în spatele spaniolului Madrazo. Astfel, rutierul echipei Astana a îmbrăcat tricoul de lider la finalul etapei. Alți doi cicliști importanți ai cursei Alejandro Valverde (Movistar) și Primoz Roglic (Jumbo-Visma) au rămas puternici pe cățărarea finală, menținând un ecart ce poate fi doborât față de liderul competiției, 28 și respectiv 14 secunde.

Începutul căţărării a fost un pic rapid, dar m-am simțit bine, a spus Lopez. Am așteptat să atac când liderii erau singuri. M-am dus când au fost doar Roglic și Valverde, să văd cum vor reacționa și pentru că îmi place să fac spectacol în momentul când picioarele mele sunt în putere. Când am văzut că merg solo, m-am dedicat cursei în totalitate.

Este un vis devenit realitate. Am suferit de-a lungul sezonului, echipa a meritat-o. Nu am putut să urmăresc ritmul Herrada, a trebuit să merg mai încet pentru a nu-mi pierde ritmul, a spus Madrazo, câştigătorul etapei. Am vrut să-l ajut pe Jetse, care m-a așteptat. În sprint sunt rapid. Echipa îmi spusese să mă păstrez pentru mâine, dar când i-am prins şi când am văzut că sunt slabi, am atacat. 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.