Vlad Dascălu a devenit Campion Mondial la Mountain-Bike categoria sub 23 de ani, la Mont-Saint-Anne, din Canada, fiind unul dintre marii favoriți ai cursei. Încă de la începutul acesteia, Vlad s-a plasat pe primele locuri și a trecut de obstacolele traseului cu bine, concurând alături de cei mai puternici rideri din lume la U23. Această victorie a adus și calificarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În timpul celui de-al treilea tur, Vlad a reușit să pună distanță între el, americanul Christopher Blevins și elvețienii Albin Vital și Filippo Colombo, de peste 30 de secunde. Picioarele românului au fost atât de puternice încât ecartul a crescut la 54 de secunde în următorul tur. În același tur, au avut loc schimbări de poziții, danezul Simon Andreassen fiind cel mai aproape în spatele lui Vlad, cu Blevins ajungând în spatele elvețienilor Vital și Colombo.

În toate microfoanele se aude numele lui Vlad. În toate microfoanele și în toate boxele se aude numele țării. România, prin Vlad Dascălu, a trecut oceanul, a declarat vice-președintele FRC, Cătălin Sprînceană, prin transmisiunea live de pe Facebook.

De-a lungul turului al cincilea, a avut loc o bătălie între locurile 2 și 3, între Andreassen și respectiv Vital, dar spre finalul acestuia, clasamentul general a fost definitivat avându-l pe locul al II-lea pe Filippo Colombo și pe Vital Albin pe locul al III-lea, ambii reprezentanți ai Elveției.

Vlad Dascălu scrie astfel o pagină de aur în istoria ciclismului românesc. Mulțumim Vlad!

https://twitter.com/UCI_MTB/status/1167552985997729792

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.