Ultima zi de vară ne-a adus o etapă nebună în Vuelta. Cu un traseu vălurit, ziua de astăzi era propice unei evadări numeroase. Zis și făcut. Peste 20 de rutieri au reușit să scape de sub ochii plutonului și au plecat pentru victorie.
Sortarea favoriților la etapă se putea face, teoretic, pe cățărarea de categoria a 2-a, singurul obstacol dificil al zilei.

Aici s-au dat mai multe atacuri. Peter Stetina a avut o acțiune solitară, Jesus Herrada s-a arătat foarte activ în grupul urmăritor, alături de alte nume ca Alex Aranburu sau Fernando Barcelo.

Din păcate, ploaia a stricat socotelile multora. Evadarea s-a regrupat și a mers cuminte pe coborăre, cât timp cei din pluton au rulat foarte încet, în afara oricărui pericol.

Pe final, Tobias Ludvigsson a încercat să profite de vreme și a plecat din grupul fruntaș. În cele din urmă, acesta a fost prins, iar victoria s-a decis la un sprint redus, unde germanul Nikias Arndt s-a impus lejer. Pe locul doi a sosit Alex Aranburu, aducând un rezultat mare pentru Caja Rural, iar podiumul a fost completat de Tosh Van Der Sande, ciclistul celor de la Lotto-Soudal.

Dat fiind faptul că plutonul a venit la peste 9 minute de evadare, avem un nou tricou roșu. Nicolas Edet (Cofidis) devine liderul clasamentului general, urcând 15 poziții după etapa de azi.

Cel mai probabil francezul va pierde chiar în etapa următoare tricoul. Etapa dintre Andorra și Cortals d’Encamp este una scurtă, de 95 de kilometri, dar una foarte explozivă. Pe parcurs avem o cățărare de categoria a 2-a, una din categoria 1 și una de categorie specială, finalul fiind tot o urcare de categoria 1, de 6km cu 8% pantă medie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.