© UCI Mountain Bike

După o vară în care Vlad Dascălu a fost unul dintre protagoniștii mountain-bike-ului mondial la categoria sub 23 de ani, și după ce a cucerit Campionatele Europene și Mondiale la aceeași disciplină, a apărut și un comunicat de presă legat de experiența sa din ultima perioadă și de competițiile ce vor urma:

Vlad Dascălu câștigă aur la Campionatul Mondial de Mountain Bike XCO (cross country olimpic), la categoria Under 23!

Sâmbătă, 30 August 2019 va rămâne pentru totdeauna în istoria ciclismului și a sportului Românesc, Vlad Dascălu, tânărul român de numai 21 de ani cucerind cel mai înalt titlu Mondial la ciclism montan, categoria sub 23 ani!

Competiția s-a desfășurat în stațiunea turistică Mount Saint Anne de lângă Quebec City, Canada, pe unul dintre cele mai grele și spectaculoase trasee de Mountain Bike din lume, unul mult mai dificil decât cele cu care ne-am obișnuit în Europa, la etapele de Cupă Mondială.

Rezultatul lui Vlad este cu atât mai spectaculos cu cât competiția sa a durat 1h19’50’’, cu 1’57’’ mai bună decât cea a elvețianului Filippo Colombo (medaliat cu argint) și cu 2’ 06’’ decât cea a lui Albin Vital (medaliat cu bronz).

Mai mult decât atât, prin această victorie, România se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, proba de Mountain Bike!

© Max Alloi

Anul acesta, Vlad Dascălu a dominat scena Mountain Bike-ului mondial la categoria sa, câștigând și titlul de Campion European (în Iulie la Brno), titlul de Campion National (tot în Iulie la Herneacova, TM), dar și 4 etape din cele 6 din Cupa Mondială de până acum (la celelalte două sosind pe locul 2), el fiind lider în acest moment în această serie de de evenimente UCI.

În acest moment, Vlad se îndreaptă spre Statele Unite ale Americii, stațiunea Snowshoe, unde pe 8 Septembrie va avea loc ultima etapă din Cupă Mondiala 2019, care va decide dacă va rămâne lider în această cea mai importantă serie de evenimente UCI de Mountain Bike din lume.

Staff-ul lui Vlad Dascălu la Campionatul Mondial a fost compus din Cătălin Sprînceană, Vicepreședintele și responsabilul departamentului de Mountain Bike din cadrul Federației Române de Ciclism și mecanicul personal, columbianul Andres Gutierrez.

Vlad Dascălu este originar din satul Buda, comuna Râșca, județul Suceava, dar locuiește, de 12 ani, în Spania împreună cu familia sa.

În anul 2017 și-a făcut debutul în Cupele Mondiale la o echipă românească, Dinamo-BikeXpert Racing Team, iar în acest moment activează la echipa spaniolă Brijulabike Racing Team.

Mount Saint Anne, Canada

30 August 2019

Lumea mountain-bike-ului mondial, dar și iubitorii acestui sport din țara noastră, sunt acum cu ochii pe românul de 21 de ani care a reușit o performanță unică în istoria ciclismului românesc.

Noi îi urăm mult succes în competițiile viitoare și picioare puternice!

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.