După o meritată zi de pauză, cicliștii rămași în Turul Spaniei au avut o zi în care trebuiau să treacă testul cronometrului. Pe o distanță de 36.2 kilometri, cu startul la Jurançon și finalul la Pau, etapa a zecea din Vuelta ne oferea un prim moment cu adevărat vital pentru soarta clasamentului general.

Primoz Roglic a avut statutul de principal favorit, traseul zilei fiind ideal pentru profilul său ciclistic. Slovenul și-a respectat întru totul statutul de mare favorit și a dominat categoric cronometrul.

Patrick Bevin l-a secondat pe Roglic. Neo-zeelandezul a sosit la 25 de secunde în urma învingătorului zilei. Rémi Cavagna a completat un podium format eminamente format din specialiști la contratimp.

Lawson Craddock și Nelson Oliveira au fost ceilalți rutieri clasați în top cinci, în timp ce, printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Pierre Latour, Thomas De Gendt, Marc Soler, Dylan Teuns și Daniel Martinez.

Cu excepția lui Primoz Roglic, ceilalți rutieri de clasament general au avut prestații mai curând modeste. Tadej Pogacar a sosit al unsprezecelea, Alejandro Valverde și Miguel Angel Lopez au sosit in corpore pe 13 și 14, în timp ce, Nairo Quintana a avut o prestație execrabilă, reușind să se claseze abia pe 27, la peste trei minute în urma lui Primoz Roglic.

Clasamentul general suferă modificări considerabile ca urmare a rezultatelor contratimpului de astăzi. Primoz Roglic preia tricoul roșu de la Nairo Quintana. Mai mult, slovenul are un avans confortabil în fața lui Alejandro Valverde și Miguel Angel Lopez, cei care completează podiumul clasamentului general provizoriu.

După prestația catastrofală de astăzi, Nairo Quintana coboară până pe patru, la fix trei minute în urma lui Primoz Roglic. Top cinciul este completat de Tadej Pogacar, în timp ce, printre primii zece clasați, îi mai regăsim, în ordine, pe Fredrik Carl Hagen, Rafal Majka, Nicolas Edet, Dylan Teuns și Wilco Kelderman.

Același Primoz Roglic conduce și în clasamentul pe puncte destinat celui mai valoros sprinter. Angel Madrazo conduce în celălalt clasament pe puncte, destinat celui mai bun cățărător, în timp ce, Miguel Angel Lopez conduce în clasamentul tricoului alb.

Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a 11-a, programată să se desfășoare între Saint-Palais și Urdax-Dantxarinea, pe o distanță de 180 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.