După contratimpul solicitant de ieri, candidații la clasamentul general și-au luat astăzi o binemeritată pauză. Traseul în lungime de 180 de kilometri, fără dificultăți importante în apropierea finalului se mula perfect pentru o evadare.

Această evadare propunea 11 nume, printre care unele destul de interesante. Favoriții etapei acum erau rutieri ca Damien Howson, Francois Bidard, Lawson Craddock sau Benjamin Thomas. Toate mergeau conform planului până când un anumit rutier de la Euskadi-Murias ataca. Era încă departe de finish, iar colegii de evadare nu au considerat că Mikel Iturria poate rula 25 de kilometri solitar.

Ei bine, bascul de 27 de ani a făcut o minune și a devansat rutierii mult mai cunoscuți din spatele său. Așadar, după o prestație senzațională, Iturria iși trece în palmares prima victorie la profesioniști, cât și un succes foarte important pentru echipa pro-continentală bască.

Plutonul a ajuns la 18 minute și jumătate, iar clasamentul general nu a suferit mutări majore. Etapa de mâine poate fi dedicată tot unei evadări, dar cu trei cățărări de categoria a 3-a în ultimii de 35 de kilometri, putem vedea și artificii din partea favoriților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.