Poză: Justin Setterfield Getty Images

Campionul Turul Franței 2019 a postat pe rețelele sale de socializare cu ajutorul aplicației Strava că a făcut un antrenament dur de 237 km în țara lui natală, Columbia pentru a se pregăti pentru Campionatele Mondiale de la Yorkshire și pentru Monumentul Il Lombardia.

Egan Bernal s-a bucurat de o bine meritată pauză după triumful din Franța în această vară, concurând doar în Clasica San Sebastian pe care nu a reușit să o termine. Totuși, rutierul de 22 de ani s-a antrenat intens pentru a încerca să câștige ultimele curse în care va participa în 2019. Pe 7 septembrie în Columbia, Bernal a pedalat aproape 237 de kilometri, urcând peste 6600 de metri, în 6 ore de efort susținut. Viteza sa medie a fost de 37 km/h, reușind să ajungă și la 85 de km/h pe coborâri, generând o putere de 230 W conform analizei postate chiar de Bernal de pe Strava. Bernal a obținut un nou record personal pe ascensiune, dar nu a putut bate timpul stabilit anterior de Winner Anacona (Movistar), care a fost cu un minut mai rapid.

Chiar dacă Federația Ciclistă din Columbia a anunțat că Bernal va concura pentru prima dată la Campionatele Mondiale la Yorkshire în luna septembrie, care ar putea însemna totodată prima cursă pe teritoriul Marii Britanii pentru columbian, rutierul de la Ineos a declarat că nu este sigur că va participa. “Mă antrenez în Columbia pentru a pregăti finalul de sezon, dar dacă simt că nu am forma dorită pentru a reprezenta cât mai bine țara mea, prefer ca această oportunitate să fie oferită altcuiva”.  Au fost câteva săptămâni de relaxare pentru Egan Bernal care de exemplu, a postat pe Instagram un video cu el, bând un pahar de vin și apoi a făcut public adresa sa de email pe Twitter pentru cei 182000 de urmăritori.

Alt sud-american și viitorul coleg al lui Bernal la Ineos, câștigătorul Giro 2019, ecuadorianul Richard Carapaz, trebuia să își facă debutul în curse pe pământ englez în luna septembrie în Turul Marii Britanii. Dar, Carapaz nu a primit viză, iar acesta nu a putut participa în una din ultimele sale curse pentru Movistar înainte de transferul la Ineos din 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.