Poza Sunada

Mathieu van der Poel este numele cel mai important din lotul Olandei care va participa la cursa pe șosea de la finalul lunii septembrie de la Campionatele Mondiale la Yorkshire în Marea Britanie. Acesta va fi sprijinit pe traseul de 285 de kilometri dintre Harrogate și Yorkshire de Niki Terpstra, câștigător de Paris-Roubaix și Turul Flandrei; Mike Teunissen, câștigătorul primelor două etape din Turul Franței 2019 și purtătorul tricoului galben; Bauke Mollema, câștigător de etapă în Turul Franței, Turul Spaniei și al Clasicii San Sebastian; Dylan van Baarle, de la Ineos cu victorii în Turul Marii Britanii și în Criteriul Dauphine; Jos van Emden, câștigător de etapă în Turul Italiei și Turul ZLM; Pieter Weening, câștigător de etapă în Turul Franței, Turul Italiei și Sebastian Langeveld, clasat pe locul 3 în Paris-Roubaix 2017.

Van der Poel, în vârstă de doar 24 de ani, este unul dintre marii favoriți la victorie și datorită traseului cursei. Acesta a câștigat 6 curse pe șosea în acest an, printre care Amstel Gold Race, De Brabantse Pijl, o etapă în Turul Arctic. Mathieu Van der Poel a câștigat de asemenea, trei etape de UCI Mountain Bike World Cup, în pauza sa de la ciclismul de șosea luată după Amstel Gold Race. La proba de contra-timp individual, Olanda va fi reprezentată de Dylan van Baarle și Jos van Emden.

Tot astăzi, Federația Ciclistă din Belgia a anunțat lotul pe care se va baza la Yorkshire, din care nu va lipsi noua senzație din ciclismul mondial din 2019, Remco Evenepoel, câștigător printre altele, al Clasicii San Sebastian și al Campionatului European de contra-timp individual.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.