Etapa 19 propunea un traseu lejer, de doar 165 de kilometri, cu finalul la Toledo. Cu un final într-o ușoară urcare, cursa avea șanse mari de a se încheia la un sprint redus. La început s-a format o evadare, în care cele mai importante motoare se numeau Lawson Craddock (Education First) sau Rémi Cavagna (Deceuninck-Quickstep).

Cu 67 de kilometri de final, în pluton se produce dezastrul. O mulțime de rutieri cad, capetele de afiș fiind Miguel Angel Lopez și tricoul roșu, Primoz Roglic. În acel moment, Movistar a trecut la trenă și a impus un ritm nebunesc în următorii 15km. Liderii rămași în urmă au reușit să se regrupeze și să prindă grupul fruntaș. Mai mulți rutieri spanioli au venit în fața plutonului să ii atragă atenția lui Valverde că echipa sa a aplicat o tactică nesportivă și imorală. Ei bine, veteranul spaniol nu a părut să fie interesat și etapa și-a reluat cursul normal. Mai mult de atât, oficialii lui Movistar au atacat organizatorii Turului Spaniei, imputând faptul că mașinile tehnice i-au ajutat pe Roglic și Lopez să reajungă în pluton.

Cu 25 de kilometri înainte de final, Rémi Cavagna și-a jucat șansa și a plecat într-o acțiune solitară. Acesta a menținut un ritm susținut și nu a mai fost prins până la final. Deși, în spate au atacat Craddock, Armirail și Arndt, francezul s-a dovedit a fi mai puternic. Micul grup a fost prins și Sam Bennett și Zdenek Stybar au completat podiumul de etapă.

Clasamentul general rămâne neschimbat. Vuelta se joacă mâine pe ultimile cățărări dificile. Încă așteptăm reacții oficiale referitoare la incidentul Movistar.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.