Fotografie - Pagina de Twitter a Turului României

Buzău a găzduit astăzi startul celei de-a treia etape din Turul României, cu un traseu de 125 de kilometri, care nu a avut în componență nicio cățărare, cicliștii urmând să treacă linia de finiș la Târgoviște. Din nou, etapa a fost una favorabilă evadaților sau chiar sprinterilor. Sprintul de la final a fost unul tehnic, iar poziționarea perfectă în ultima curbă reprezenta un pas înainte spre victoria de etapă.

Primul sprint intermediat al zilei, la kilometrul 17, a fost câștigat de Jan Barta (Elkov Author), fiind urmat de Daniel Moticz (Pannon) și Filippo Ferronato (Friuli), vântul de spate reprezentând un ajutor cicliștilor astăzi în prima parte a cursei. După 30 de kilometri din aceasta, s-a creat și prima evadare din care au făcut parte Luca Fioretti (Novak), Sebastian Matusiak (Polonia) și românul Vlad Dobre (Giotti Victoria Palomar), distanțându-se față de pluton la mai bine de 2 minute.

La cel de-al doilea sprint intermediar, Matusiak a venit pe primul loc, urmat de Vlad Dobre și Fioretti. După 65 de kilometri din cursă, ecartul de menține în jur de două minute, iar plutonul este condus de echipa liderului, Monkey Town. La ultimul sprint intermediar al zilei, s-a păstrat clasamentul de la ultimul sprint, iar distanța dintre cele două grupuri scade la 1:40.

Când au mai rămas doar 25 de kilometri din etapă, plutonul a început să se aproprie cu viteză de grupul evadaților, distanța scăzând la 30 de secunde în ultimii 15 kilometri. Evadații sunt, într-un final, prinși, iar echipele își poziționează cât mai bine favoriții pentru victoria de etapă.

Estonul Mihkel Raim câștigă etapa a treia, podiumul fiind completat de Jonathan Milan (Friuli) și Norman Vahtra (Estonia). Ivar Slik își păstrează tricoul galben, tricoul roșu rămâne la Filippo Ferronato, iar cel de cățărător lui Patryk Stosz. Liderul categoriei U23 rămâne Alex Molenaar, iar Eduard Grosu își păstrează tricoul albastru, dedicat celui mai bun român.

Clasamentul etapei de astăzi
1. Mihkel Raim – 2:37:09
2. Jonathan Milan
3. Norman Vahtra
4. Siim Kiskonen
5. Stanislaw Aniolkowski
6. Sylwester Janiszewski
7. Dominik Neuman
8. Eduard Grosu
9. Richard Banusch
10. Patryk Stosz – la același timp

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.