Fotografie - Pagina de Twitter a Turului României

Etapa regină a Turul României a avut astăzi ca protagonist pe Savva Novikov (Lokosphinx) care și-a arătat măiestria în fața celorlalți cățărători din pluton. Pe un traseu de 119,2 kilometri care a pornit din Ploiești, etapa de astăzi a reprezentat un adevărat test pentru rutieri. Având în componență o cățărare de 24,4 kilometri, cu pantă medie de 5,6% și maximă de 14,9%, cățărătorii și oamenii de general au fost favoriții zilei.

După primii 7 kilometri ai zilei, un grup de 5 cicliști s-a desprins de pluton, format din Daniel Crista (Giotti Victoria Palomar), Karl Patrick Lauk (Estonia), Stefan Nota (Slovacia), Sylwester Janiszewski (Voster), Krzysztof Domin (Polonia), creând un ecart de 30 de secunde între ei și pluton. La primul sprint intermediar al zilei, rutierul echipei Voster a sosit primul, urmat de estonian și de Daniel Crista. Între timp, au loc atacuri din pluton, iar trei cicliști – Balazsi (Novak), Forray (Pannon), Warchol (Polonia) – au fost implicați într-o căzătură. 4 cicliști au atacat din pluton – Sebastian Schmiedel (LKT), Michael Kukrle (Elkov Author), Nicola Gaffurini (Monkey Town), Szymon Krawczyk (Voster) – ca să se alăture grupului fruntaș, dar sunt prinși în scurt timp.

După 30 de kilometri din cursă, distanța dintre grupul evadaților și pluton crește la 1:30, iar la al doilea sprint intermediar, primul loc este ocupat de Lauk, urmat de Janiszewski și Crista. În pluton, Monkey Town și CCC conduc, Ivar Slik ajutându-și colegii pentru a-l proteja pe Alex Molenaar. La ultimul sprint intermediar, Lauk este din nou câștigător, Crista vine pe locul secund și este urmat de Domin.

În ultimii 40 de kilometri, timpul evadaților față de pluton crește la 2:40 și se apropie tot mai mult de cățărarea zilei. Ecartul scade la 30 de secunde, cu Monkey Town preluând conducerea plutonului, iar Daniel Crista reușește să rămână în fruntea cursei pentru puțin timp, după ce colegii lui din evadare au fost prinși. Rutieri care nu pot să-și mențină ritmul cu plutonul, rămân în urmă, printre care și purtătorul tricoului galben.

Karel Hnik reusește să atace și să pună o distanță față de pluton de 10 secunde, dar este prins de plutonul care mai avea doar 20 de rutieri în componență. Savva Novikov (Lokosphinx) și Jakub Otruba (Elkov Author) atacă, fiind urmați de Emil Dima (Giotti Victoria Palomar) și Serghei Tvetcov. Doar Novikov reușește să rămână în fruntea cursei, cu o distanță de 15 secunde între el și ceilalți, asigurându-și astfel, victoria de etapă.

La finalul etapei, tricoul galben îi revine unul alt rutier al echipei Monkey Town, Alex Molenaar, Filippo Ferronato îl păstrează pe cel roșu, tricoul verde îi revine lui Serghei Tvetcov (care ocupă și locul 4 in clasamentul general) și tricoul de cel mai bun tânăr ajunge tot la Alex Molenaar.

Clasamentul etapei de astăzi
1. Savva Novikov – 3:16:06
2. Karel Hnik – la 0:27
3. Serghei Tvetcov
4. Attila Valter
5. Jan Barta
6. Davide Bais
7. Emil Dima
8. Alex Molenaar
9. Piotr Brozyna
10. Camilo Jorge Castiblanco – la același timp

Clasamentul general
1. Alex Molenaar – 14:12:34
2. Savva Novikov – la 0:15
3. Karel Hnik – la 0:46
4. Serghei Tvetcov – la 0:48
5. Jan Barta – la 0:49
6. Piotr Brozyna – la 0:52
7. Attila Valter
8. Davide Bais
9. Emil Dima
10. Andres Rodolfo Torres – la 1:00

Clasamentul celor mai buni români
1. Serghei Tvetcov – 14:13:22
2. Emil Dima – 0:04
3. Daniel Crista – 6:06
4. Vlad Dobre – 6:39
5. Lorant Balazsi – 9:27
6. Eduard Grosu – 16:32
7. Andrei Cojanu – 24:30
8. Ciprian Jitaru – 30:15
9. Valentin Vasiloiu – 32:49
10. Leonard Barbu – 1:13:16

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.