Cursa de 261 de kilometri între Leeds și Harrogate a fost un iad pentru cicliștii paricipanți. Ploaia nu s-a oprit nici măcar o secundă, fapt care a dezavantajat anumite echipe, spre exemplu Columbia, dar care îi putea ajuta pe britanici sau italieni. De asemenea, cursa s-a și scurtat cu 23 de kilometri din cauza vremii nefavorabile.

Acțiunea câștigătoare a venit cumva din nimic. În văzul tuturor favoriților, Mathieu van der Poel a atacat, fără a primi vreun răspuns. Astfel, cu 25 de kilometri înainte de final a rămas un grup cu Mathieu van der Poel (Olanda), Matteo Trentin și Gianni Moscon (Italia), Stefan Kung (Elveția) și Mads Pedersen (Danemarca).

Ei bine, cutremurul s-a întâmplat cu aproximativ 12 kilometri rămași. Pe o ușoară urcare, van der Poel (care a părut cel mai puternic până la momentul respectiv) s-a dat pe margine și a rămas în urmă. După câțiva kilometri, din cauza efortului pe care l-a depus în slujba lui Trentin, Moscon râmane și el în urmă.
Acum, medaliile erau jucate. Mai rămânea să vedem ce culoare va avea fiecare.

Pedersen si Kung au încercat să îl distanțeze le Trentin, dar fără rost, iar această ediție s-a decis la sprint. Cu 200 de metri, Trentin deschide sprintul care părea deja jucat. Mads Pedersen îi răspunde și la atenție, doar 23 de ani, după o zi în evadare și bătut de ploaie 6 ore și jumate, danezul devine campion mondial. Ca o consolare, Trentin ia argintul și Kung bronzul. Pe 4 ajunge Moscon, iar pe 5 vin Sagan care a atacat din pluton mai mult din orgoliu.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.