Dacă e octombrie, e București MTB Race, cursa care a ajuns la a treia ediție. Perioada de înscrieri deja a început și numărul locurilor este limitat la 200. Devenind de anul acesta competiție de UCI C2, aceasta va avea loc în aceeași locația ca în edițiile trecute, Parcul Natural Văcărești. Pentru mai multe detalii, vă atașăm comunicatul de presă al concursului.

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) și Bikexpert Racing Team organizează pe 26 Octombire a treia ediție a concursului de Mountain Bike “București MTB Race”, în Parcul Natural Văcărești. Competiția presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde porțiuni de asfalt dar mai ales zone off road desemnate pe digul care imprejmuiește parcul și pe poteca principală a acestuia. Obiectivele organizatorilor sunt: încurajarea participării publicului în activități sportive și promovarea unui comportament responsabil față de natură.

Evenimentul vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a cicliștilor amatori și profesioniști care doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, având alături peisajul unic al zonei umede Parcul Natural Văcărești. Traseul, amenajat în format XCO (cross country), are o lungime de aprox. 6 km și se va parcurge de mai multe ori, în funcție de categoriile de vârstă. Acesta va fi marcat pe digul care împrejmuiește parcul și pe poteca principală, în afara zonelor de protecție, astfel încât prezența cicliștilor sa aibă impact zero asupra ecosistemului.

Începând cu acest an, București MTB Race este înscrisă în calendarul international UCI, făcând parte din clasa 2.

Fotografie – Traian Olinici

Cu un număr de 200 de participanți la Start și alte sute de spectatori, București MTB Race a devenit rapid una dintre cele mai importante competiții de ciclism din țară.

Datorită traseului prietenos si popular, București MTB Race  atrage la Start, pe lângă atleții de performanță și cluburile sportive și cicliști amatori. Principalele orașe din care provin cicliștii participanți la București MTB Race sunt București , Ploiești și Brașov dar există o participare semnificativă (+30%), din Transilvania (Deva, Sibiu, Cluj etc.) și Dobrogea. Categoriile de vârstă dominante sunt cuprinse intre 18 și 40 ani, copiii și persoanele de peste 60 ani venind in completarea acestora.

De asemenea, ne bucurăm să avem la start și rideri din afara țării, cu atât mai mult în acest an în care competiția este înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Fotografie – Traian Olinici

Ciclismul în Parcul Natural Văcărești este o acțiune permisă de regulamentul aprobat de Ministerul Mediului în august 2016. Practicarea activităților sportive în parc face parte din strategia administratorului ariei naturale – APNV, de a dezvolta la Văcărești un proiect integrat care să includă: protecția și conservarea naturii, activități de educație și cercetare științifică precum și activități de recreere sănătoasă (sport, plimbări în aer liber, observarea naturii, fotografie).

Mai mult decât atât, organizarea evenimentului în luna Octombrie (anotimpul rece – perioadă de hibernare) este o garanție în plus că prezența sportivilor nu va deranja în niciun fel speciile caracteristice: păsări de apă, reptile, amfibieni.

Categorii de vârstă:

 • Elite Masculin (19 ani + legitimati Elite sau U23 FRC/UCI)
  • Elite Feminin (19 ani + legitimate Elite sau U23 FRC/UCI)
  • M/F Juniori (17- 18 ani legitimati FRC/UCI)
  • M/F Cadeți (15-16 ani legitimați FRC/UCI)
  • M/F 19-29 ani (amatori licențiați și nelicențiați)
  • Master 1 (30-39 ani, nelicențiați și licențiați)
  • Master 2-3 ( 40 + ani (nelicențiați și licențiați)
  • Master F (30+ ani, nelicențiate și licențiate)

Valorea totală a premiilor este de 2500 de Euro.

Înscrierile sunt deschise până pe 24 Octombrie pe www.bucuresti-mtb.ro

 Ne vedem pe 26 Octombrie în Parcul Natural Văcărești!

Așadar, dacă vă simțiți în formă și atrași de traseu, o întreagă echipă vă așteaptă să luați parte la acest concurs și să le arătați cât de bun sunteți. Unde vă puteți înscrie, condițiile de participare, regulile cât și o prezentare mai detaliată a competiției, le puteți găsi pe site-ul oficial.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.